Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené povinné pojištění automobilu

Od: tomas66 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.Potřeboval bych poradit.Dostal jsem po zemřelém strýci auto.To bylo z jeho jména odhlášeno v listopadu loňského roku.Ještě jsem ho nepřepsal na sebe a tím pádem nemám zaplacené povinné pojištění.Jaké to má pro mne důsledky?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Uzavřete povinné ručení,přihlašte auto na sebe a dál to neřešte.

erikch*

pokud by tam přicházela v úvahu ekodaň,tak bych auto ani nepřehlašoval...a vklidu dojezdil...

doplněno 18.01.11 19:11:

až nyní jsem postřehl,že v listopadu-čili za ty dva měsíce jezdilo bez povinného?

tomas66
hodnocení

Právě,že nejezdilo.Nebylo přepsané a pojištěné.Neměl jsem odvahu.Stálo za barákem.

cyril*

Jakou ekodaň máte v případě dědictví na mysli?

jarda3*

Nepise nic o dedictvi ani o tom, na koho je auto odhlaseno...

cyril*

Auto "po zemřelém strýci" podle Vás není předmětem dědictví?

erikch*

pokud ho "dostal",tak už asi není předmětem dědictví...

cyril*

Vyjádřit by se měl tazatel, ale pokud vozidlo dostal po zemřelém, tak muselo být předmětem dědictví a zemřel-li strýc v době platnosti novely zákona o "ekodaní", tak auto této dani nepodléhá!

tomas66
hodnocení

Přepis vozidla není problém.Auto zdědila teta,která je invalidní.Ta ho ze svého jména odhlásila za 800.-kč a darovala ho mi.Mě bude přhlášení stát 1000.-kč.To jsem již informován na dopravním.Jedná se mi o to nezaplacené pojistné a následné penále.

jarda3*

Tak s tim se neda asi nic delat, jen co nejdriv pojistit a pak pockat, jestli se na to prijde... Pak je problem co s tim, ty 2 mesice poplatku po cca 30Kc/den mohou byt min, nez pokuta za nedani znacek do depozitu pokud se neprovozuje, jak se ukazuje. Taky jde o to, jestli to auto za neco stoji a jestli ho rovnou nezlikvidovat (pokud je to treba Favorit, shnila Felda atp.), pak je asi mensi riziko problemu.

tomáši, tady píšete chyby, nebo nesmysl.

"Ta ho ze svého jména odhlásila za 800.-kč" to je zdarma!

"přhlášení stát 1000." to myslíte 800+ 200 evidenčka?

"To jsem již informován na dopravním" bohužel špatně...

klid, nic neřešte, dojděte uzavřít ihned pojištění a bude klid. Páč vy jste ho neprovozoval, ...

buss
hodnocení

0x

Zaplatit a čekat, jestli jim to bude stát za to něco pochtívat. Pak se uvidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]