Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta s jedním klíčem

Od: punker* odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Vyhlídl sem si auto který by se mi líbilo,ale dozvěděl sem se že má jen jeden klíč,tak sem to odřekl. Potom sem se ptal jinde na jiné auto a taky má jeden klíč. První auto má prý jednu majitelku 7 let a auto se už před 7lety s jedním klíčem kupovalo. Druhé auto má majitel tuším 4roky a taky prý koupil s jedním klíčem. To druhé auto které sem si vyhlídl se mi moc zamlouvá a má za sebou velký servis...je to auto za 30tis. Říkal sem si že to risknu,udělám si tajnej vypínač někde v autě aby nešlo nastartovat a taky si nechám prověřit VIN přes cebia i když to není zrovna levný. Myslíte že je to dobrá volba? :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x

Zdravím, v čem je problém? že má vůz jen jeden klíč? to jako že původní majitel bude pátrat, kam jste si to koupené auto odvezl, aby si ho vzal zpět? je to tohle vůbec možné?

punker*
hodnocení

No právěže v dnešní době je možné cokoliv a pátrat vůbec nemusí,stačí kouknout do kupní smlouvy :)

doplněno 03.11.13 19:29:

Ale myslím že u auta za takovou cenu to nemusím řešit,takový auta se snad nekradou,protože to nemá cenu. Jen chci znát názor více lidí,trochu mě to uklidní :D

buss
hodnocení

2x

Lze zámek vyměnit, u elektroniky překódovat. Ale jsou prodejce a kupec z jednoho místa? Bude prodejce šmejdit po republice? Jsou problematičtí? Nicméně je rozhodnuití jen a pouze na vás.

punker*
hodnocení

Prodejce bydlí cca 70km daleko ;) zámky mě taky napadly

hodnocení

2x

Myslím, že slyšíš trávu růst. Kdyby někdo měl skutečně zlý úmysl, tak si před prodejem nechá udělat duplikáty...

No, opatrnosti nezbývá, to je jasné, ale hranice mezi opatrností a paranoiou bývá poměrně úzká. Myslím, že kdyby někdo hypoteticky chtěl Vám prodané auto ukrást, jistě si najde méně okaté řešení, než si nechat jeden z klíčů. Pokud však věříte, že to riziko tu je, tak si nechejte doinstalovat nějaký alarm s gsm/gps modulem. Ty jsou sice notoricky známé a odrušitelné, ale pokud je případný pachatel takové jelito, že k ukradení auta potřebuje origo klíč, tak tohle pro něj bude nedostižný problém. BTW - když to tak sesumíruju, tak už tři auta, které jsem koupil z druhé ruky, měly jen jeden klíč. Ani jedno nebylo ukradeno, zato všechny podlehly střetu s de*ilem. Nevím, jestli to spolu souvisí, ale kdož ví... *smich*
takjan*

U starších aut je to normální

danecekdan*
hodnocení

0x

Je až směšný, co lidí ztratí klíček od auta, co. On je tak maličký... Klíč od bytu neztratí za celý život, ale 80 procent aut má ztracený klíč:) Nebo za celý život neztratí občanku, ale "malinkou" servisku taky málokdo neztratí...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]