Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit kvalitní ojeté auto v zahraničí?

Od: martinprosr odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych se zeptat na jedno - kamarád mi říkal, že nejlepší stav ojetých aut mají ve Švýcarsku a Holandsku (autoscout24.nl), ale parkrát jsem slyšel, že je nejlepší pro ojeté auto zajet do Německa, jak je to tedy?

S pozdravem

Martin

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

volvomen*
hodnocení

0x

Ahoj

ono záleží také na ceně vozu do kolika chceš auto pořídit...jestli do padesáti tak se nevyplatí nikam jezdit...Ale můj názor je ,projdi tady na internetu pár klubů různých značek kde získáš né jen info o autě ale i pár dobrých rad.Maji i forá kde mají sekce bazar a nebo různá doporučení ...

erikch*
hodnocení

0x

obecně kdekoli směrem na západ od nás,místní nebyli stiženi komunismem,snahou vše a všechny ojeb..t,ze všeho vytřískat maximum bez ohledu na cokoli atd-prostě přístup lidí ke svému majetku(autu),ostatním i zcela cizím lidem, je diametrálně odlišný a samozřejmě podstatně lepší kvalita silnic,paliv...Takže na mobile.de autoscoutu24 a dalších serverech vyber dle financí-podívej se i na statut prodejce,vždy je lepší jednat přímo s fyz.osobou majitelem(a to nejen kvůli slevě,v dnešní době se dá leccos ukecat)+počítej 5000,-přihlášení do provozu u nás-samozřejmě zjisti ještě před cestou emisní normu(všeobecně auto mladší 10, 9 let už má Euro III,takže bez poplatku)...No a i když budeš výsledně třeba na stejné ceně jako třeba stejný model zde-pořád se to vyplatí,vzhledem ke stavu...Jen tak pro srovnání 8,9leté auto z Deutschlandu na tom je zhruba jako 5.leté u nás(i při sebelepší snaze a péči českého majitele),už jenom tím po jakých silnicích jezdí němec a po jakých čech,nemluvě o tom,na co jezdí(to už sice není tak patrné,ale dříve nebo později se to zákonitě začne projevovat,obzvlášť nafta)...

vybral jsem si auto v Německu, sice ještě musím chvíli šetřit, ale už teď řeším problém: v autech se nevyznám, německy neumím (umím tak málo, že fakt neumím)... trošku problém. Neexistuje nějaká asistenční služba automechanika vybaveného němčinou? Za cenu kolem 2tis/10hodin by se mi to pořád vyplatilo :-D

buss
hodnocení

0x

Ojeté auto už ze své podstaty nemůže být kvalitní (a co je ojeté, kolik najeto). Prodává se přece proto, že je ojeté, začínají stoupat náklady. Občas se někdy objeví, které závady jsou pro která auta typické. Každý přece jezdí jinak, bez ohledu na zemi. Jistě, vliv kvality silnic, garážované, servisní prohlídky, majitel ..., kolik na něj mám. Asi nejlepší od člověka, co netrpí nouzí a auto často mění.

cyril*
hodnocení

0x

Nejlepší ojetá auta v poměru stav/cena koupíte v USA.

erikch*

...akorát jsou USA trošku z ruky...

cyril*

Za ten výlet to jistě stojí!;)

nu*
hodnocení

0x

německý trh je největší, je vhodné vytipovat si několik aut v okruhu pár desítek kilometrů, jet tam brzy ráno a objet je postupně všechny, prohlédnout si je a pak se rozhodnout...čím menší trh, tím méně aut, a logicky několik stejných aut, ze ketrých budete vybírat jen to jedno bude na malém trhi daleko od sebe...nebo na internetu najdete jen jedno...Pokud pojedete do Německa, doporučuji Hamburg,Brémy,je to daleko ale pěkné auto auto si tam určiět vyberete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]