Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,musel jsem měnit rozvody a na diagnostice se ještě ukázalo,že by jsem měl vyměnit čidlo teploty chladící kapaliny,tak jsem tedy nechal vše vyměnit normálně v servisu,ale od té doby mi špatně ukazuje palubní počítač teplotu,např. dnes ráno i přes den je pořád kolem 0°C,ale na teploměru mi to ukazuje tak 13,nevíte prosím co s tím?Jinak jsem to měl znovu napíchnuté na počítači,tak to žádné vady neukazuje a teplota motoru je v pořádku,ukázala to stejně i na vag..Nevím co s tím..Děkuji za rady..
Čidlo teploty kapaliny s čidlem venkovní teploty, kterou zobrazuje palubní počítač nesouvisí. Nevím o jaké auto konrétně jde, ale například Seat ,VW, Škoda,mají čidlo venkovní teploty v pravém zrcátku, oproti tomu Italské auta ho mají v levém. Vždy je potřeba napsat o jaké auto jde aby se přesně dalo říci kde co hledat (tedy alespoň pro mne). Takže jak jsem psal problém bude v čidle venkovní teploty.
To mě nenapadlo,nezlobte se..Jedná se o Seat Cordobu..A dá se s tím něco dělat,nevíte?Právě když jsem měl auto napojené na vag,tak to ukazovalo chybu toho čidla chladící kapaliny,tu jsem vyměnil,protože při startu studeného auta,ikdyž nebyla nějaká zima nebo i nad nulou,tak při přidání plynu auto ztratilo otáčky a dusilo se,ale třeba po ujetí 10 metrů bylo vše v pořádku..
Jo, to je v pořádku pokud diagnostika vyhodnotila , že je čidlo teploty vadné a povýměně je zmiňovaný problém odstraněn, tak je to OK. Jak jsem psal venkovní teplotu, hlídá to čidlo (u Cordoby) by mělo být v tom pravém zrcátku a bude potřeba nejspíš taky výměna. Pokud ukazovalo správně před opravou v servisu nevím sice proč by pak ukazovalo špatně, protože ta oprava s tím nijak nesouvisela. Snad náhoda, nevím.
Já jsem si právě říkal,aby to spolu nějak nesouviselo a nebylo špatné to čidlo např.,ale když říkáte že je to v pořádku tak to asi bude jen hloupá náhoda.A třeba odpojení od baterky,na to nemůže mít žádný vliv?
doplněno 18.01.11 00:25:Teď mě ještě napadá,jeden mechanik to napíchnul na vag a i po výměně toho čidla chladící kapaliny to ukazovalo chybu,tak to nějak vymazal z paměti,nemohl tedy vymazat něco i s tou teplotou venkovní,nějakou kalibraci,nebo tak?Jinak dnes jsem to měl napíchnuté znovu,ale tedy jinde a nehlásilo to žádnou chybu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.