Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Chci si koupit kleštový multimetr,protože potřebuju měřit odběr proudu z autobaterie.Předpoklad asi 10-30 amper. A díval jsem se na nějaké modely na netu,ale většina měla v popisu,že měří AC A -tedy střídavý proud. A o DC A tam zmínka není. Můžete mi to prosím osvětlit?.
U dražších modelu jsem jsem označení DC A ,nebo symbol ( =) našel ,ale moje představa o ceně je tak 500-1000 kč.
Poraďte prosím jaký si mám koupit a je to s tím označením a měřením? Budu si muset připlatit,nebo to lze měřit i v té poloze AC A?
Předem díky za odpovědi.
Vaše představa o 10-30 A je sice možná, ale tak u motorky nižšího obsahu. Chcete-li měřit proud u startovacího akumulátoru, tak se nejprve na nějaký podívejte a najdete na něm i údaj o možné velikosti odebítaného proudu. Snadno tak zjistíte, že na menší osobní auto budete potřebovat ampérmetr zhruba 10x a více silnější.
doplněno 16.01.11 19:53:Oprava : "odebíraného"
ten údaj 10-30 amper je pravděpodobný odběr proudu toho ,,zařízení,, co budu měřit.Není to rozsah měřicího přístroje který bych si měl pořídit. Ten rozsah bude samozřejmě větší.
mě prostě zajímá proč většina těch kleštových multimetru má na rozsahu (co se týče proudu) jen označení AC A? A co se stane,když budu v této poloze měřit odběr ze stejnosměrné baterie? Lze to,nebo nelze to? Bude to zkreslené? Mužu použít takový multimetr k tomuto měření,nebo musím koupit takový který bude mít na přepínači rozsahu DC A?
Myslím, že klešťové indukční ampérmetry jsou založeny na měření indukovaného napětí a v tom případě s ním stejnosměrný proud (DC) nezměříte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.