Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky pořídit kleštový multimetr (ampermetr)

Od: cupakabra* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer.

Chci si koupit kleštový multimetr,protože potřebuju měřit odběr proudu z autobaterie.Předpoklad asi 10-30 amper. A díval jsem se na nějaké modely na netu,ale většina měla v popisu,že měří AC A -tedy střídavý proud. A o DC A tam zmínka není. Můžete mi to prosím osvětlit?.

U dražších modelu jsem jsem označení DC A ,nebo symbol ( =) našel ,ale moje představa o ceně je tak 500-1000 kč.

Poraďte prosím jaký si mám koupit a je to s tím označením a měřením? Budu si muset připlatit,nebo to lze měřit i v té poloze AC A?

Předem díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Vaše představa o 10-30 A je sice možná, ale tak u motorky nižšího obsahu. Chcete-li měřit proud u startovacího akumulátoru, tak se nejprve na nějaký podívejte a najdete na něm i údaj o možné velikosti odebítaného proudu. Snadno tak zjistíte, že na menší osobní auto budete potřebovat ampérmetr zhruba 10x a více silnější.

doplněno 16.01.11 19:53:

Oprava : "odebíraného"

cupakabra*
hodnocení

ten údaj 10-30 amper je pravděpodobný odběr proudu toho ,,zařízení,, co budu měřit.Není to rozsah měřicího přístroje který bych si měl pořídit. Ten rozsah bude samozřejmě větší.

cupakabra*
hodnocení

mě prostě zajímá proč většina těch kleštových multimetru má na rozsahu (co se týče proudu) jen označení AC A? A co se stane,když budu v této poloze měřit odběr ze stejnosměrné baterie? Lze to,nebo nelze to? Bude to zkreslené? Mužu použít takový multimetr k tomuto měření,nebo musím koupit takový který bude mít na přepínači rozsahu DC A?

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že klešťové indukční ampérmetry jsou založeny na měření indukovaného napětí a v tom případě s ním stejnosměrný proud (DC) nezměříte.

cupakabra*
hodnocení

Takže kolem káblu ze stejnosměrným proudem není žádné indukované napětí? -Co by se dalo měřit kleštovým ampemetrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]