Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe auta - jak na to?

Od: efca odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chci si koupit auto. Vybrala jsem si několik inzerátů s automobily, které by vyhovovali mojí potřebě. Nemám s koupí auta žádné zkušenosti a potřebuju poradit ohledně administrativy. Na jaké úřady a co vše vyřídit abych mohla s autem jezdit. Děkuji moc za odpovědi...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

hlavně pozor na výběr auta jako takového-asi by chtělo s sebou někoho trošku zkušeného,jenž bude vědět na co "mrknout"-samotná administrativa spočívá ve chcvíli koupě akorát v odhlášení na vás(případně manžel,bratr apod.-na koho budete chtít auto napsat),sepsání řádné kupní smlouvy(projeďte net,ať zhruba víte co a jak)a ideálně dle VINu auto zlustrujte třeba na stránkách ministerstva vnitra,sekce hledaných vozidel...Tu technickou stránku-opravdu raději požádejte,manžela,přítele,kamaráda z práce-prostě někho,kdo se okolo aut trošku pohybuje(v neposlední řadě kvůli ceně...)-nemyslím to ve zlém,ale jak sama píšete:"nemám zkušenosti..."

efca
hodnocení

Auta mi právě doporučil můj známý z rodiny který vede servis. Já sem mu řekla co bych si představovala a on mi jich pár našel. Takže si myslím že cena ku kvalitě tomu danému výběru odpovídá, ale protože má moc práce tak sem ho nechtěla dále zatěžovat protože už mi i tak hodně pomohl s tím že si dal práci ty auta najít.

erikch*

tak jinak-co možná nejblíže místu koupě si případně domluvte prohlídku (a diagnostiku) v servisu konkrétní značky-těch pár stovek určitě stojí za x desítek(stovek)tisíc...

hodnocení

0x

jedná se jen o administrativu? nebo o evideci?

1) kupní smlouva (dobře napsaná je vždy, ale jak pro koho)

2) zajistit si techničáky a emisní knížku

3)pojištění na Vaše jméno

4) evidenční kontrola na Vaše jméno

5) dokončení převodu na Vás. (doufám že prodejce vozidlo na Vás odhlásil, nebo Vám dal plnou moc?

6) nejezdit bez malého techničáku a zelené karty, jen na kupní smlouvu, to se nesmí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]