Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatické převodovky vs prodejnost auta

Od: josef43* odpovědí: 11 změna:

Pokud se nemýlím, tak v ČR nejsou automatické převodovky populární.

Jaká by tedy byla šance rychlého prodeje malého auta (na př. VW Polo, Citroen C3) s automatikou?
VW Polo má novou automatiku (DSG) která má nižší spotřebu (o vlas) než manuál - měl by lepší šanci prodeje? Auto by bylo na benzín, 1,4 až 1,6 litr, jeden až dva roky staré, ne víc než 20000km,

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Josefe43, samozřejmě všechno je o ceně. Někteří lidé se automatické převodovky bojí kvůli poruchovosti, většinou to jsou ti, co ji ještě neměli, pak jsou lidé kteří mají rádi svůj "kvedlík" (třeba jako já) a pak je plno lidí a převážně žen, kteří by naopak automat brali. Jak Polo tak C3 je spíše pro ženy a proto si myslím, že by se určitě kupec našel, ale jak jsem psal rozhoduje cena a stav vozu.

josef43*
hodnocení

Díky, to rád slyším. Moje švagrová na Moravě musí chodit pěšky protože brácha nechce koupit automatiku - ne že by na to neměli.

erikch*
hodnocení

0x

...nejsou-a dalo by se říc,že neprávem..češi totiž moc nejsou zvyklí se o ně starat(a nejen o aut.převodovky),přitom při pravidelných výměnách oleje a vnitřních "filtrů" by se dalo říct,že jsou "nesmrtelné"...,ale jak komu vyhovují..jinak DSG(nejen) má stejně o trošku vyšší spotřebu(nelze věřit manuálům-viz.metodika "měření" spotřeby automobilkami,které probíhá v asi 10vteřinách...),což je dáno spojkami,které jsou chlazeny v olejové lázni-a ten klade odpor(ztráta energie) a DSG 7(se "suchejma"spojkama) se do Póla sice za příplatek dává-ale bude stát asi vcelku "ranec"...,takže sehnat rozumně na kšeft asi bude trošku problém...

josef43*
hodnocení

Automatiky s kapalinou nepotřebují žádnou údržbu. Kupuji je tady už 40 roků a držím je typicky 10-12 roků a ještě nikdy, NIKDY, nepotřebovaly kapku kapaliny a NIKDY neměly ani nejmenší poruchu.

Moje zkušenosti jsou s Japonskýma autama, hlavně Mazda. Mám známého kterému se pokazila automatika na SAABu, hned po vypršení záruky a musel ji vyměnit. To už je ale dávno.

Ty nové suché automatiky tu v AU asi moc populární nebudou, jsou prý lenivé.

moravecmartin
hodnocení

0x

S automatikou bych auto bral hned, a to nejsem žádná žena.

1jara*
hodnocení

0x

Jakmile si jednou zvyknete na automat, tak se od něj velice těžce odvyká.

gumidek*

Jak kdo. Já jezdím s automatem dlouho, protože je to auto táty a moc se mi stýská po manuálu (naštěstí už na nějaké auto s manuálem šetřím) :)

hodnocení

0x

dlouho jsem se smál tem, co mají automat. Říkal jsem si, co bych pak v tom autě dělal? No, musím říct, že mé další auto bude rozhodně s automatem... jednou zkusí a nechce jinak *palec* Je to pohoda, hlavně při popojíždění v zácpě a v pár situacích se hodí mít 2 ruce na volantu, i řazení mi v automatu přijde rychlejší.

Řekl bych, že prodejné bude krásně do doby, kdy cena nebude o mnoho vyšší než manuál. Hodně lidí ho chce, ale odmítá si připlatit... raději si to odpracují každý den.

binka*

No vida, i pánové jsou s automatem spokojení ...já mám automata VW golf a nemůžu si to vynachválit. Manžel mi ho koupil jetého v autobazaru a ještě dostal slevu, protože každý zájemce když zjistil, že je to automat, rychle utíkal pryč... *nevi*.

paaja*
hodnocení

0x

Souhlas ... jediným důvodem menšího rozšíření automatů v našich krajích je vysoká cena. Jinak samá pozitiva.

K vyšší spotřebě a poruchovosti: když vidím svou nejdražší za volantem, jak je schopná ve městě při rychlosti 40km/h tam narvat 5ku, nebo při sjíždění kopce ve 110km/h "přibrzdit motorem" na 3ku, ježí se mi všechno ochlupení a přísahám, že další auto bude s automatem *smich*

binka*

*slunce* tímto zdravím Vaši paní, Paajo...*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]