Nejste přihlášen/a.
Pokud se nemýlím, tak v ČR nejsou automatické převodovky populární.
Jaká by tedy byla šance rychlého prodeje malého auta (na př. VW Polo, Citroen C3) s automatikou?
VW Polo má novou automatiku (DSG) která má nižší spotřebu (o vlas) než manuál - měl by lepší šanci prodeje? Auto by bylo na benzín, 1,4 až 1,6 litr, jeden až dva roky staré, ne víc než 20000km,
Josefe43, samozřejmě všechno je o ceně. Někteří lidé se automatické převodovky bojí kvůli poruchovosti, většinou to jsou ti, co ji ještě neměli, pak jsou lidé kteří mají rádi svůj "kvedlík" (třeba jako já) a pak je plno lidí a převážně žen, kteří by naopak automat brali. Jak Polo tak C3 je spíše pro ženy a proto si myslím, že by se určitě kupec našel, ale jak jsem psal rozhoduje cena a stav vozu.
...nejsou-a dalo by se říc,že neprávem..češi totiž moc nejsou zvyklí se o ně starat(a nejen o aut.převodovky),přitom při pravidelných výměnách oleje a vnitřních "filtrů" by se dalo říct,že jsou "nesmrtelné"...,ale jak komu vyhovují..jinak DSG(nejen) má stejně o trošku vyšší spotřebu(nelze věřit manuálům-viz.metodika "měření" spotřeby automobilkami,které probíhá v asi 10vteřinách...),což je dáno spojkami,které jsou chlazeny v olejové lázni-a ten klade odpor(ztráta energie) a DSG 7(se "suchejma"spojkama) se do Póla sice za příplatek dává-ale bude stát asi vcelku "ranec"...,takže sehnat rozumně na kšeft asi bude trošku problém...
Automatiky s kapalinou nepotřebují žádnou údržbu. Kupuji je tady už 40 roků a držím je typicky 10-12 roků a ještě nikdy, NIKDY, nepotřebovaly kapku kapaliny a NIKDY neměly ani nejmenší poruchu.
Moje zkušenosti jsou s Japonskýma autama, hlavně Mazda. Mám známého kterému se pokazila automatika na SAABu, hned po vypršení záruky a musel ji vyměnit. To už je ale dávno.
Ty nové suché automatiky tu v AU asi moc populární nebudou, jsou prý lenivé.
dlouho jsem se smál tem, co mají automat. Říkal jsem si, co bych pak v tom autě dělal? No, musím říct, že mé další auto bude rozhodně s automatem... jednou zkusí a nechce jinak Je to pohoda, hlavně při popojíždění v zácpě a v pár situacích se hodí mít 2 ruce na volantu, i řazení mi v automatu přijde rychlejší.
Řekl bych, že prodejné bude krásně do doby, kdy cena nebude o mnoho vyšší než manuál. Hodně lidí ho chce, ale odmítá si připlatit... raději si to odpracují každý den.
Souhlas ... jediným důvodem menšího rozšíření automatů v našich krajích je vysoká cena. Jinak samá pozitiva.
K vyšší spotřebě a poruchovosti: když vidím svou nejdražší za volantem, jak je schopná ve městě při rychlosti 40km/h tam narvat 5ku, nebo při sjíždění kopce ve 110km/h "přibrzdit motorem" na 3ku, ježí se mi všechno ochlupení a přísahám, že další auto bude s automatem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.