Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrální zamykání - kolik vodičů motorek?

Od: cekrops® odpovědí: 5 změna:

Zdravím! Nevíte někdo jaký je rozdíl mezi 5vodičovým a 2vodičovým motorkem centr. zamykání?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

5 vodičové motorky se používají u předních dveří, aby celý centrál fungoval i na otevření klíčkem. Pokud se použijí motorky jen 3 vodičové centrál funguje jen na dálkové ovládání.

doplněno 14.01.11 12:41:

"Já bych potřeboval ten motorek na vysunutí a zasunutí petliceu R.D" Tomu nerozumím. Jinak záleží o jaký centrál jde, jestli je to origo z nějakého auta a nebo je to nějaký domontovaný univerzal. Ano uvnitř jsou kontakty.

doplněno 14.01.11 12:56:

Některá motorky jsou pod napětím a mění se polarita a některé dostávají jen impuls. Jak jsem psal záleží co je to za centrál.

hodnocení

Já bych potřeboval ten motorek na vysunutí a zasunutí petliceu R.D. Má ten motorek nějaké koncové kontakty? A jak se mění pohyb dopředu/dozadu? Změnou polarity?

Dva vodiče jsou vývody vinutí motorku, ty jsou u obou typů, další tři jsou vývody střídavého přepínače.
doplněno 14.01.11 12:41: Pohyb táhla motorku sem tam se dosahuje změnou polarity. K tomu se mohou využít právě kontakty přepínače, které se přepínají v koncových polohách.
doplněno 14.01.11 12:41: Pohyb táhla motorku sem tam se dosahuje změnou polarity. K tomu se mohou využít právě kontakty přepínače, které se přepínají v koncových polohách.
doplněno 14.01.11 13:07: Motorek nemůže být stále pod napětím, shoří. Já na změnu polarity používám kontakty relé, zamykám tlačítkem z více míst přímo, odmykám sepnutím zamykacího tlačítka a skrytého spínače, nebo heslem na klávesnici, přitom vzpomínané relé přepne polaritu. Koncový přepínač je ovládaný mechanicky samotnou závorou, protože se dá zevnitř zavřít a otevřít i ručně.
doplněno 14.01.11 17:00: Neklesejte na duchu, pokud máte 5 drátů. Ale i s dvěma dráty to půjde bez koncáků. Píšu z mobilu, pokračujme večer po 19. hodině, na PC to půjde lépe a rychleji. Je toho více.
doplněno 14.01.11 17:00: Neklesejte na duchu, pokud máte 5 drátů. Ale i s dvěma dráty to půjde bez koncáků. Píšu z mobilu, pokračujme večer po 19. hodině, na PC to půjde lépe a rychleji. Je toho více.
doplněno 14.01.11 19:59:

Omlouvám se za dvojité vkládání, z mobilu ta Opera mini blbne.

Pokud chcete jen na dálku zamknout a odemknout ten zámek, stačí dvě dvojitá tlačítka, jedno s obráceným výstupem. Stačí krátké stlačení a je to zamknuté/ odemknuté.Není třeba nějaké časování. Já jsem to řešil jednoduše, při stlačení tlačítka se nabije elektrolytický kondenzátor a po uvolnění se jeho náboj vybije do vinutí motorku, čili se nemůže spálit.

Nevíme, kde a jak to chcete použít, jestli na hlavní vchod, nebo na garáž, jestli jen zamykat na dálku, odemykat na místě, a pod, dejte případně více informací, něco se dá sesmolit.

hodnocení

A může být ten motorek trvale pod napětím? A jak se provádí revers?

doplněno 14.01.11 12:47:

Ahá. A můžu motorek nechat trvale pod napětím nebo musím napětí po pár vteřinách vypnout?

hodnocení

Aha.Takže tam musím přidělat ještě dva koncáky. Škoda,myslel jsem že už jsou zabudovány v tom motorku...Tak díky!

doplněno 14.01.11 19:17:

Tak motorek 2drátový už mám. Vyzkoušel sem to a funguje to. Akorát mě trochu mrzí že když to chci např vysunout,tak se ta tyčka trochu vrací zpět. To stejné i při zasunutí. Asi to vyřeším tak,že tu petlici udělám tak aby to šlo ztuha.Pak se to snad nebude vracet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]