Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení vs nepojízdné auto

Od: makema odpovědí: 4 změna:

jsem také uvedena v mezikolonce.Auto jsem koupila a po převozu se mi zadřelo.Nějak jsem to neřešila,ale nemám zaplacené pov ručení,jelikož ho nemám ani nikde zavedené.jsem absolutní lajk,takže mne to děsí.mám strach,že mi pak příjde složenka na majlant.Nevíte prosím Vás jak to funguje?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Je-li vozidlo právně Vaše, měla byste je mít pojištěno. To neplatí když jej neprovozujete, ale v tom případě je nutno značky a doklady odevzdat na úřadě k dočasnému vyřazení z evidence. Zde je od Vás přijmou jen v případě, že vozidlo bude na Vás registrováno a platí to i pro případ likvidace a trvalého vyřazení.

hodnocení

1x

makema, koukněte na dobrou radu cyrila. Pojištění je třeba uzavřít, když vozidlo provozujete, ne když je rozbité a stojí v garáži.!

klidně se ptejte ICQ 55180641

do depozita ho jen tak nedáte, páč potřebujete evidenčku, tu neuděláte, pokud nedopravíte auto na stanici STK, auto nejede, takže jedině na podvalníku, motor budete opravovat, nebo jak hodláte postupovat s vlastnictvím vozidla? reklamovat?

rád vysvětlím co je třeba,

buss
hodnocení

0x

Tak ho zaplaťte (každý ví, že se toto zákonné pojištění má platit), či auto zrušte, dejte do depozita.

fena*
hodnocení

0x

skočte si se smlouvou o koupi na pojištovnu, potom si nechte vyměnit motor ale tak aby jste k tomu měla dokumentaci, aby vám to prošlo evidenční kontrolou. po evidenčce se všemi papíry na obecní úřad s rozšířenou působností přihlásit auto. Kolik Vás to bude stát: povinné ručení když to budete platit čtvrtletně podle toho co je to za auto a jake mate bonusy, bude to cca 1000kč na mistě při podepsani smlouvy povinného ručení, evidence stojí 200, přepis 800 a ekopoplatek podle míry emisí zapsaných v techničáku. pokud auto nesplnuje euro emise zaplatite 10 000, pokud euro 1 je to 5 000, euro 2 - 3000, euro3 bez poplatku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]