Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesvítí budíky

Od: minda® odpovědí: 14 změna:

Na přístrojové desce mi přestaly svítit budíky (rychloměr, otáčkoměr) - jinak všecko funguje jak má... poradíte mi, čím to může být? Někde špatný kontakt? A kam se mám podívat? děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Nejdřív bych se mrknul na pojistky. . .

hodnocení

Dobře, podívám se... :)

hodnocení

0x

Ano pojistky poté žárovky, a pak upadlý drát .*jasne*

hodnocení

Pojistku jsem vyměnila, ale myslím že to stále nesvítí - za světla se to těžko poznává, protože budíky jsou jen jemně podsvícený... uvidím večer... díky

hanher*

Když jste pojistku vyměnila, znamená to, že jste našla nějakou prasklou?

hodnocení

0x

Co to je za auto? Není to jen stažený stmívačem na palubce?

hodnocení

Podsvícení mi regulovat nejde, tím to nebude.

Když jsem vytahovala starou pojistku, oddělila se mi ta plastová část od kovového drátku - přerušený sice nebyl, ale stejně jsem tam raději dala novou. Takže se obávám že pojistka přepálená nebyla.

hodnocení

0x

Pokud přestalo svítit více žároviček najednou, tak je to pojistka nebo vadný nějaký kontakt v konektoru, žárovičky budou asi dobré.

erikch*

pokud by byla pojistka k.o.-nesvítilo by co se podsvícení týče,nic(tzn.budíky komplet,spínače oken,ventilace apod.)-jde spíš o to co je to konkrétně za auto-koncernovky(VW)mají tišták-čili budíky rozebrat a zkontrolovat(svítí-li něco,tak problém ve spoji),jinak žárovičky,stejně tak budíky vyndat a dotyčné žárovky(u otáčkoměru a tachometru jsou velké-nožovky,vesměs)vyměnit...

hodnocení

Erikchu, diky. Pojistka to opravdu není, ostatní elektrika funguje. Auto je Ford Puma a dostala jsem tip, že to stejné (nesvítí budíky + zadní světla) dělal komusi konektor za palubní deskou... nejspíš se cestou z práce stavím v autoopravně a budu doufat, že si s tím elektrikář poradí...

cyril*

Možná by stálo za úvahu zkontrolovat spínač světel pod volantem.

hodnocení

Cyrile měl jste pravdu, autoelektrikář všecko rozebral, proměřil, a je to spínač.

cyril*

Tak hlavně že to funguje! ;)

hodnocení

zatím nefunguje, Cyrile...;)

opravář spínač neměl, tak mi to zas smontoval, naúčtoval mi 400 za práci *bzum*!

zítra si pro něj jedu jinam...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]