Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám dotaz.Jak vyměním kulový čep na předním rameni Subaru Justy 97,nebo se musí vyměnit celé rameno.
Díky za rady.
Na rameni se nechají vyměnit samostatně jen čepy, ovšem raději si ještě překontrolujte uložení ramene, aby nebylo už také vychozené. Jestli není už lepší vyměnit celá ramena. Cena jednoho ramene je od cca 1250Kč. Cena čepu od cca 350Kč
pokud není v čepu samotném thorx(imbus)-jakože u Súbinky asi ne(jestli si dobře pamatuju),tak velmi opatrně,nic jiného nepovolovat,prostříknout např WDéčkem a po chvíli prstýnkem opatrně pomalu povolovat matici-v případě protočení podložit rameno pod čepem samotným v součinnosti s heverem(ne celou vahou půlky auta) a zkusit,případně zvyšovat(snižovat zdvih heveru)zatížení-no a nezabere-li to,tak plátkem(pilkou)čep říznout-stejně je na vyhození,ale to až v krajním přípaě...
Zdravím.Koukal jsem na ten čep a ze shora nemá žádnou matici,nebo není vidět,je tam akorát šroub napříč,který drží ten čep.Když povolím ten šroub a vysunu čep,jak ho vymontuju s toho ramene abych nemusel kupovat celé rameno. díky
-musí mít matici-nelze spojit čep s těhlicí napevno...viz. elitecat.cz/... akorát v rameni už může být nalisovanej,to je už dost dobře možný...
Šroub na příč musí ven a ten čep z ramene se musí demontovat ven. Jestli je na nýtech, odbrousit nýty...Pravděpodobně budete muset vysunout poloosu s kolem, aby tam byl dostatek místa na vysunutí čepu, popřípadě demontovat celé rameno, záleží co půjde líp.
doplněno 17.01.11 13:59:Tak ten bude asi nalisovaný...
doplněno 18.01.11 11:14:Takže povolit ten vodorovný šroub a vytáhnout ven, ten právě drží ten čep v těhlici. Na fotu není ale zřetelné, jestli je v rameni nalisovaný nebo jako jeden celek.
Matku čepu najdete pod homokinetickým kloubem, nejprve demontujte tuto matku a raveno sklepněte dolu a pak vymontujte ten šroub co je naležato v rameni a drží tam čep. Nemusí se nic odvrtávat ani odbrušivat. Poloosa se taky nevydává. Kloub v rameni drží jen v takovém zářezu který je na čepu a ten šroub naležato co je v rameni jde zkrz ten zářez
Zdravím.Asi pravděpodobně bude nalisován,jde to také vyměnit nebo musím celé rameno.Dík
Fotogalerie |
čep je samostatným dílem-ta horní matice samotného čepu tam je(proto je občas dobrý mrknout na nějaký e-shop s díly,viz.odkaz shora,kde je na novém dílu vidět přichycení ),takže horní matici čepu,vertikální uchycení(na fotu není vidět-zezadu za kloubem poloosy)-tu řeš první-pokud ostatní pevně drží,kvůli možnému protočení(ještě kola do rejdu,čep pak jde jakoby do střihu a lépe drží a spíš se neprotočí),pak třeba ten vodorovně šroub s maticí v těhlici,nebo matici stabilizační tyčky uprostřed ramene(na pořadí už tak nezáleží)-nejdřív vše prostříknout mazivem...A jen tak jsem mrknul na rameno-no a je tam čep nalisovanej,takže rameno celé sundat dolů a dělat někde na dílně,kde je k dispozici lis...
zdravím,koukal jsem do e-shopu,a je k dispozici pouze čep solo piko,takže musí bejt měnitelnej-pravda je tam napresovanej,ale pod lisem a velmi pečlivém vypodložení správným průměrem,aby nedošlo k deformaci ramene,by neměl být problém...Jinak shodný to je u Justy a Swiftíku,ale rameno pomalu dvojku,čep někde pětikilo-což je rozdíl...osobně jsem jednoznačně pro vyli a nalisování...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.