Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí se měnit brzdovka DOT5?

Od: tasmanskycert odpovědí: 3 změna:

Řeším problém,zda se musí měnit silikonová brzdovka DOT5. Prý není hygroskopická ani korosivní.Má tedy cenu jí měnit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Tato kapalina by se měla vyměnit po pěti letech.

doplněno 07.01.11 15:22:

Zeptejte se u prodejce nebo v servisu.

tasmanskycert

Problém je, že moje značka tu nemá ani servis,ani prodejce.Jde o dost atip. značku. Na kovové neprůhledné nádobce kryté kovovým víčkem zajištěným pružinou je nápis DOT 5 only a kapalina je bezbarvá hustší.Mám jí tam 12 let, čili celou dobu od výroby.V žádném servisu jsem s autem nikdy nebyl,oleje a údržbu řeším sám a rozvody to naštěstí má koly.

moto*

Ve forech se píše, že má velmi dlouhou, prakticky neomezenou životnost. Asi bych na to moc nevěřil, po čase jsou v brzdovce i otěry z brzdového systému, sice nepatrné, kapalina je časem jako by špinavá. Být to moje auto, možná ji vyměním, není to zase tak šíleně drahé. Já sám jsem ale lempl a kdybych zde napsal jak řeším výměny, tak mne zdejší experti ukamenují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]