Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je v Německu něco jako promlčecí lhůta?

Od: llucka* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, přítel zhruba před 3 lety pracoval pro jednoho dopravce, který ho s přeloženým autem poslal do Němec. Tam ho páni příslušníci zkontrolovali a uložili mu pokutu za přeložené auto či co (možná i za to,že uvízl v příkopu a museli ho vytáhnout). Ješte ten rok mu domů přišel německy dopis o úhradě 500 E. Bohužel pan dopravce byl křivák první kategorie a vypařil se aniž by to řešil. Pokuta tedy zůstala na bedrech přítele. Existuje v Německu něco jako promlčecí lhůta u takto vysoké částky?

Díky za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No ale on dopravce ten přestupek nespáchal, že?
Jistě že jsou promlčecí lhůty i tam. Nejde o částku, jde o to, co to spáchal. Dyť se i trestné činy promlčují. Podle toho co píšou, si najít ten zákon. Jde o to, jak Germáni budou akční. Výhoda €U, že?

petr222

ne v německu žádná promlčecí doba není. V každém případě vás při záchytu "lhostejno za co" prolustrují a Váš předešlý přestupek a nezaplacenou pokutu zjistí automaticky. Bohužel se nevyhnete zaplacení jak pokuty,tak i úrokům za dobu prodlení a pozot ty budou mnohonásobně vyšší než pokuta samotná. další špatní zpráva je, že tě odstaví a do úplného zaplacení neodjedeš, případně odejdeš po svých, neboť ti zabaví na místě auto. V hoším případě tě bez jakého koliv slova mohou na 24h zadržet. Nic si nevymýšlím, ale bydlím 2km od hranic a můj švagr je celní inspektor něměcké celní zprávy (obdoby našeho finančního úřadu) která řeší všechny pokuty a nedoplatky

bono*
hodnocení

0x

Kdysi jsem dostal v Norimberku lísteček za stěrač za špatné parkování.Lístek jsem zahodil a pokutu neřešil.Velké překvapení však nastalo za několik let,kdy mne na přechodu Rozvadov němci odstavili a musel jsem zaplatit 100DM pokutu, za to staré parkování.Žádné výmluvy na jiného řidiče,prostě tě tu podržíme do té doby,než zaplatíš.Sice v té době asi neexistovalo žádné propojení databází,prostě to řešili podle SPZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]