Nejste přihlášen/a.
dobry den co muzu mit za zavadu kdyz otevru vičko od dolivani oleje a ze spodu vička je bila emulze muze to byt jenom vodni pumpa a kolik to tak stoji dik za rady
Záleží i na tom, kdy to víčko prohlížíte. Je rozdíl ihned po hodině provozu nebo u auta stojícího 2 dny.
Koukněte do expanzní nádrže vozu. Pokud je tam emulze tak se může jednat o příměs oleje, což by mohlo znamenat prasklé těsnění pod hlavou.
doplněno 06.01.11 20:56:Děkuji Hope, někdo je zde natvrdlý!:D
Zkuste zavřít kotelnu, otevřít haubnu a uvědomte si, že expanzní nádoba je vlastně přetlaková vyrovnávací nádržka
Stále nějak nemohu pochopit proč bych tak měl činit? Asi nízká hladina krve v alkoholu.
Jinak nádržku pod kapotou mám, ale ta je na olej k servu a druhá na olej k ovládání spojky. O jiné nevím.
Pod pojmem "expanzní nádoba" či "vyrovnávací nádržka" mne jako první napadne spojitost s vodou, případně nemrznoucí směsí. Co Vy máte v kotelně v expanzce kromě vzduchu? Ale já jsem možná "jinej"...
P.S.: Pravděpodobně jezdíte s náklaďákem, když nemáte kam dolít brzdovku...
jj, tak nějak, zkoumal bych i olej v motoru, zda se na měrce neobjevijí i kapičky v oleji, když se tam chladicí kapaliny dostává i více, olej dělá až emulzi. Nemusí to být jen těsněním, ale i prasklou hlavou. Sám jsem dokonce na vlastní kůži zažil i porezní vložku válce. Porezita postupně prokorodovala a tekla čím dál více. Tehdy jsem to pro dojetí sezóny řešil tím, že jsem sypal do chladiče nějaký sajrajt který vypadal jako logr a ten to na chvíli utěsnil. V zimě šel motor na GO.
Mechanických příčin může být i více od jinde zmíněné vodní pumpy až po prasklý blok. To si ale nemyslím, že bude tak dramatické.
Jinak pěna na víčku je v určitém rozsahu přirozená. Olej bere do sebe i vzdušnou vlhkost a ta se při jeho ohřívání kondenzuje na víčku. Proto se pral Cyril zda je tam pěna po nastartování nebo po době provozu.
Při úbytku chladiva bych si doporučil věnovat i pozornost přetlakovému víčku chladicího systému, jeho špatná funkce zavińuje únik chladiva a další problémy. Samozřejmě musí být zaručená těsnost i jiných částí celé chladící soustavy. Ta je mnohdy netěsná a uživatel to kromě ztráty chladiva ani jinak nezpozoruje.
doplněno 09.01.11 16:12:Opravuji překlep, správně Cyril se ptal
Cyrile sorry
Měl jsem stejný problém před rokem (stejný model), prasklé těsnění pod hlavou(výměna,gufer.,rovnání hlavy). Jaké potěšení, když jsem před pár dny doléval olej a na víčku mám opět drobnou emulzi!
Dominiku, když vynecháme irelevantní odpovědi rádců "1jara", "Cyril"a "Hop"(), tak jsi se stejně nic kloudného nedozvěděl.
Zkus poguglit, třeba skoda.panda.cz/... ...
Jinak bych Tě odkázal přímo na konkrétní autoservis (i s orientační diagnostikou závady zdarma v případě další opravy u nich), ale nevím odkud jsi...
A za týden najedeš 10km nebo tisíc? Pravděpodobně to bude tím těsněním, možná prohlá hlava...nedoléval jsi vodu do horkého motoru?
no za tyden najezdim tech 60km mozna i viic jak kdy a jinak tu vodu sem nedolival do horkeho motoru ale uz byl chladny
A kolik jsi doléval? Možná se ti prohla hlava právě tím nedostatečným chlazením. Těžko říct, moc toho nenapíšeš, tak pak nemůžeš čekat rady. Nějakou prvotní příčinu to určitě mělo, hlava se neprohne jen tak a těsnění taky jen tak nepraskne. Kamarád si nechal srovnat hlavu na š120, stálo ho to šest litrů, dělal mu to nějaký slovák, poněvadž s autem byl na slovensku a je to už deset let. Příčina byla v tom, že zamrzl chladič a pak to šlo ...
no dolival sem po merku max .. jak se ma a jinak sem jezdil jen jak bylo teplo jak uz zacly mrazy tak sem to dal do garaze jak roztaje snih tak zajedu k sousedovy on ma dilnu automechanik a reknu az se mi na to podiva doufam ze to nebude tam to no jak si psal 6000 ,- je celkem dost no
Dobry den jeste ktomu co tady nekdo ptal jestli se objevuje emulze i na měrce oleje tak rikam ze ne tam je olej vporadku jen na tom vicku po dojezdu do skoly se podivam a je tam "mirna" emulze
a jeste bych se chtel zeptat muzu normalne jezdit a nebo okamzite vymenit nechcu neco znicit jeste vic
S tebou je těžké pořízení, tak proto jsem ti přestal odpovídat. Zajímalo mě, kolik vody a za kolok km doléváš a napíšeš je žes doléval na max. Mně je jasné, žes dolil na měrku, ale nevím jestli deci, litr nebo kýbl a za kolik km, takže asi ti zde nikdo neporadí. Pokud nedokážeš říct, kolik vody se ztrácí, výměna oleje nepomůže, je třeba vyřešit problém samotný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.