Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prihlašeni automobilu v CZ

Od: podminky odpovědí: 7 změna:

Jsem Slovinec a nyni žiju v Čechach, svuj automobil /registrovany v SLO/, bych chtel prevezt a prihlasit v CZ.

Co potrebuji k prihlašeni auta?

Janez

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x

Janez,tak mne napadá-má vůbec smysl auto přehlašovat(a platit státu někde bůra)...? Není jednodušší jezdit i tady normálně na slovinskejch značkách,s tím,že technickou řešit zároveň třeba s cestou domů za rodinou...? Nevím jak to máš s pojištěním-to ale lze uzavřít i u nás,podle VINu,bez ohledu na jinou zemi registrace auta...

likva*

Přesně tak, proč cpát zbytečně peníze státu. Bod.

buss
hodnocení

0x

No ještě podle trvalého bydliště. Zde jen povolený pobyt? V rámci €U není problém.

nu*
hodnocení

0x

auto musí splnit zákonné podmínky, a vy musíte mít v ČR dlouhodobý nebo přechodný nebo trvalý pobyt, tedy přihlášen na cizinecké policii se samolepkou v pasu

V EU problém s auty není, akorát nelze dovážet staré ludra, které nemají homologaci ES

likva*

Zase špatně,

dovést lze vozidlo, kreré má ES, nebo národní schválení. Takže si starou ludru klidně můžete přivést.

patamat
hodnocení

0x

stručný popis postupu a potřebných dokladů jsem nalezl zde

povinne-ruceni-porovnani./...

nu*

Rádce zapoměl na jednu maličkost - napsat, jaké podmínky musí auto s plnit, aby šlojeho technickou způsobilsot schválit...COC list u ojetého auta české úřady nevyžadují, to je slovenská praxe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]