Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr pneu na originál disk Ford?

Od: muisa odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám originál Ford elektrony s ráfkem 7.5Jx18 H2 ET52.5. Dostanu na ně pneumatiky 235/40 R18 a nebude s tím nějaký problém při jízdě nebo nandání? Jedná se o auto Ford Mondeo MK4. Podle této tabulky elektrony.cz/... tyto pneu chtějí šířku ráfku min 8.0, ale přesto se ptám.

Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

důležité jsou rozměry pneumatik v kombinaci s ráfky, uvedené ve velkém TP, podívejte se tam, co tam výrobce neuvedl, to není pro toto auto schváleno, nespekulujze nad tím a dejte tam pneu které tam patří

stirecek*
hodnocení

0x

Ve velkém TP mám rozměr pneu na disk 7.5x18 - 225/40 18

Nasazení širší pneu na disk nebude problém, ale problém byste mohl mít na STK, jak píše nu.

doplněno 05.01.11 21:21:

Zkuste se zeptat někde v pneuservisu, tam vám určitě poradí, ale na stk budete mít určitě problém, pokud nemáte zápis v TP.

muisa
hodnocení

Opravdu by to šlo? Někde jsem četl, že na 7,5 ráfek to chce aspoň 235/45 nebo 235/50... Jestli s tou 40 nebude nějaký problém.

muisa
hodnocení

EDIT: Pokud tam tedy chci dát ty 235.

Rozhodně nedávejte šířku 235, když jsou předepsané 225!

nu*

ano, opravdu by to šlo, 1 cm navíc není problém, problém bude když si to všimne technik na STK, nebo po dopravní nehodě likvidátor pojišťovny, nehodu zdůvodní nepředepsaným rozměrem pneumatik který změnil jízdné vlastnosti auta, dá to do příčinné souvislosti se vznikem nehody a s tvojí žádostí o pojistné plnění - náhradu škody tě pošle do p*****

Pokud se chceš zeptat, zda nekecám a zda je to skutečně možné, odpovídám...ano, je to možné...:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]