Nejste přihlášen/a.
Zdravím, měl bych dotaz ohledně tzv. ročních prohlídek. Vlastním Fabii rv.2001 a vždy jsem jezdil na tzv. roční servisky do auto Jarov. Tedy asi 8 let. Teď jsem našel celkem solidního mechanika. Je to sice garáž, ale vypadá že bude OK. Má cenu s takto starým autem jezdit na ten Jarov? Minulej rok jsem platil cca 6.000,- a skoro nevím za co. Co byste doporučili? Díky
přesně jak píšete-"je to sice garáž,ale vypadá,že bude o.k..." na Jarově sice prosklený moderní autosalón,ale ten rozdíl "venkovního vzhledu" a jakože maximálního profesionálního přístupu x servisáků v zelených zn.montérkách s logem škodovky si řádně zaplatíte(tak 2/3 ceny),navíc vašemu autu je úplně jedno jestli stojí v moderním proskleném salónu na zvedáku za 2,5 milionu nebo v pološeru soukromé garáže na zvedáku za 450 tisíc...Podstatný je přístup,fundovanost a kvalita odvedené práce za přijatelnou cenu-tomu dotyčnému mechanikovi v garáži,narozdíl od celého salonu Jarov(obecně kteréhokoli)podstatně více záleží na vaší spokojenosti(kvalita-cena),protože když budete spokojen,třeba ho doporučíte ostatním a určitě případně zase přijedete-a o tom to je...Ne o tom,že přijedete na zn.servis,"odložíte" tam 6000,- a jste na rozpacích a už asi nepřijedete(vyhodit jen tak 6000 si můžeme dovolit málokdo)-bohužel tam přijede x dalších lidí,kteří zrovna tak "odloží" 6000,- s mylným pocitem,že pro své auto udělali maximum...Tak je nastaven marketing znač.servisů,podporovaný samotnou značkou(především prodej zn.dílů)-ale to je na delší povídání...
Podle mně se do autorizovaného servisu vyplatí jezdit pouze s autem,které je v záruce a to jen proto,že tam dostanete razítko nezbytné pro uplatnění případné reklamace.Ale jinak jsou to peníze hozené do kanálu.Navíc v tom "garáž-servisu" si dohodnete cenu za úkon a ne hodinovou sazbu jako ve značkovém servisu (např. 450kč)Já to takhle dělám léta a maximální spokojenost,ale pozor,můžete narazit na "rádoby" mechanika.Holt svého servisáka si musíte "oťukat" sám...
Nerozumím vám, vy nevíte za co jste skoro platil? Co mají uvedeno, že v rámci GP učiní? Ani se o to nezajímáte? Vy jste pro ně vděčný zákazník. Co na to zákon?
To jsem byl u takového servismana a dál už po této zkušenosti ne, raději si zajedu 20 km dál, kde se s nimi pobavím, rozepíšou úkony, reklamace bez problémů.
Je to opravdu na pováženou. Přesně jak psali rádci přede mnou. Ve značkových servisech mají krom jiného tendenci kvůli prkotině vyměnit půlku auta. Konkrétně - MB Vito, kolega si loni škrtl o protijedoucí auto. Ve značkovém mu chtěli měnit komplet celé zrcátko. Odhad 9500,- Přitom šlo jen o rozbité zrcadlo a očesané zoubky na jednom servomotorku. Garážník koupil zrcadlo z druhovýroby (800,-) a servomotorek koupil někde na vrakáči (150,-).
To jsou ty český poměry,koupí si mercedes a nemá na nové zrcátko 9,5tisíce.Kdyby tu alespoň někdo mluvil o zrcátku na audi s kamerou a hodnotou 50tis, ale o obyčejné zrcátko,to snad nikde v civilizovaném světě neřeší.Alespoň je vidět úroveň přispivatelů,když se s tím ještě chlubí.Ono takový servis něco stál,platí zaměstnance,daně,energie... Zákazníci tam zase nechávají peníze, a to točí ekonomikou a vytváří spotřebu.Pokud tomu tak není, je se státem něco v nepořádku.
z toho účtu je jasné,že budete levej jako šavle,když si neumíte ani vyměnit olej nebo dokonce řemen.Takovým lidem nic jiného asi nezbyde,než na ty prohlídky jezdit.Ale šel bych jinam,tady je moc draho
lok-ne každý může být atomovým fyzikem a stejně tak ne každý si sám vymění olej a řemen na autě...,takže bych malinko s tím urážením přibrzdil...
urážka neurážka,ale je to pravda.Nehledě na to,že olej Helix Plus 10W-40 za 237Kč je katastrofa.Ten samý motorový olej,spíš ještě lepší mají vkaždém marketu Leidl/nebo Lídl?/ za 99Kč.Podle klasifikace na zadní straně obalu je ještě lepší.I proto,že je 5W-40.
Pokud někdo kupuje motorový olej v Lídlu tak je to dozajista odborník. Pokud nemáte Majkeru co poradit tak raději "mlčte".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.