Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Asi před měsícem jsem prodal auto. Kupující ho chtěl na ND a že ho nechá ´´jakoby´´ ekologicky zlikvidovat.
Jelikož šlo o známého mého kamaráda,nečekal jsem žádné větší záludnosti a po sepsání smlouvy vozidlo předal
i se všemi doklady (velký a malý TP).
Kupující mě ujišťoval,že auto nechá zlikvidovat v následujícím týdnu a doklad o likvidaci mi dodá,abych mohl zrušit povinné ručení.
Tak se ale nestalo. Už několikrát jsme byli dohodnuti na jiný termín,kdy mi měl dolkad předat,ale zatím spousta slibů a nic se neděje.
Auto je stále psané na mě,musím platit povinné ručení a nový majitel nevypadá,že by na tom chtěl něco měnit.
Prosím o radu,co můžu v této situaci dělat.
oplatit stejnou mincí-v mírnějším případě dojít na úřad,nechat si za(tuším)100,-udělat duplikát TP a na místě odhlásit na "kamaráda" vašeho známého-ať se pak stará(likvidace,povinné apod.půjde již za ním),anebo lze i nahlásit ztrátu auta-pokud ovšem dotyčný nemá v ruce smlouvu od vás,držení TP ještě nic neznamená-mohl jste jej zrovna dát večer před tím do auta,abyste jej ráno při odvozu třeba na bazar,nezapomněl...Tím nechci k ničemu navádět-jen načrtávám možnosti,každopádně první je košér a jste z obliga...
Bohužel smlouvu mam já i on,takže krádež nahlásit nelze.
Nechat si udělat duplikát mě taky napadlo,ale když má originál on (i malý TP),nebude s tím někde potom problém?
A co všechno tak po mě můžou chtít,když budu chtít ten duplikát? Vpodstatě mám teď v ruce jen smlouvu o prodeji a papíry od povinného ručení.
Pokud je to tak jak píšete, velice jednoduchá rada. Na úřadě odhlaste vozidlo na kupce. Co je na tom složité?
ICQ 55180641 skype: milancukrar
Složité je to,že mám pouze smlouvu o prodeji a papíry od pov. ručení. Bez velého TP auto nemůžu odhlásit a jestli si dobře vzpomínám,pro kopii TP je potřeba papír o platné technické (nemám) a malej techničák (též nemám),nebo doklad z evidenčky a ta bez auta půjde udělat těžko.
Jestli i tak na tom není nic složitého,vyrážim na úřad!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.