Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Kámošovi-sousedovi bude teď v sobotu přehlášena motorka Simson z krajského města k nám na obec s pověřením. S dopravním úřadem. Co by měl správně udělat, aby ji mohl provozovat až někdy v Dubnu? Právě se opravuje, nemá STK a pojistku která je placena, bude zrušena původním vlastníkem. SPZ má ještě starou, dělanou, ještě z jiného kraje, okresu Děčín. Chlapec má názor, když ji do 10 dní nepřihlásí, bude muset znova vykonat STK s evid.kontrolou. A pak bude mít nějaké popotahování s ůřadem. Poradíte mu.
v sobotu je zavřeno a nelze nic přehlaŠOVAT
1.) JAKO PRVNÍ V POŘADÍ SE UDĚLÁ DOČASNÉ VYŘAZENÍ
JAKO druhé v pořadí U DOČASNĚ VYŘAZENÉ MOTORKY ODHLÁŠENÍ NA KAMARÁDA
V krajským Liberci se na objednání po internetu pracuje i v tuhle sobotu. Jinak je ten úřad nedobytnej.
Mám tomu rozumět tak, že starý majitel tu mašinu dočasně vyřadí v Liberci a teprve potom se odhlásí na kámoše v jiném městě? Nějaký zmatek v tom dělá ta pojistka a STK. Nebo ne?
1. starý majitel dočasně vyřadí (to může i bez STK) a ukončí pojistku (neprovozované nemusí mít pojistku)
2. odhlásí na nového majitele, dočasně vyřazené nemusí mít pojistku (samozřejmě nesmí provozovat = jet nebo parkovat na veřejně přístupných komunikacích)
Ještě malinko doplním. Tak že, dočasně vyřazené vozidlo, se může bez problémů odhlásit na nového majitele? A ten ho potom zprovozovat až za třeba 5 měsíců? Po tom, si musí zařídit postupně co? Prosím, jako pro natvrdlého. Já mu to pak dám přečíst, nebo ho umlátim.
Zásadní je, neprodleně zaplatit povinné ručení. Dávat padesátku do depositu je pitomost. Povinné ručení je tak malé, že se to prakticky nyvyplatí a jen přibude časem další úřední úkon, vyzvednutí z depositu. Dá se i předpokládat, že kamarád opraví do jara a dávat stovku za deposit na půl roku je nesmysl. To se může rentovat u vyšších obsahů a u aut. U padesátek jsou pojistky bez bonusu do cca 200,- max.
Dle mého názoru by to mohlo proběhnout takto. Prodávající převede motorku na kupujícího kamaráda. Ten si neprodleně motorku pojistí. Motorka je v tak zvaném polopřevodu, je sice odhlášená, na nového majitele ale není zatím přihlášená. Až bude motorka v pořádku, navštíví STK a zde nechá provést evidenční kontrolu a také kontrolu technické způsobilosti. Pak půjde s protokolem z STK, zelenou kartou povinného ručení a techničákem na odbor dopravy a motorku si přihlásí.
Pokud by si to rozmyslel, třeba by nebyl schopeni dát dohromady, klidně ji může v polopřevodu prodat dál. Jen si to musí pojistit řádnou kupní smlouvou, páč kdyby další majitel neplatil povinné ručení, měl by problém.
doplněno 03.12.13 18:47:Ta pojistka na padesátku se mi zdá hodně vysoká. Je dobré se přeptat u více pojišťoven. Já platím s dobrýmy bonusy necelou stovku.
V polopřevodu to může být dlouho. Obchoduji s motorkami a měl jsem motorku vykoupenou od zákazníka v polopřevodu i rok bez problému. Pro jistotu jsem se na to kdysi ptal našeho technika u Odboru dopravy.
doplněno 03.12.13 18:49:No když STK zjistí závady, tak se prostě opraví a jde znovu. Nevím teď přesně zda do týdne nebo 10 dní je opakovaná kontrola levná. Potom již za plnou dardu.
To Moto-opakovaná STK je do 30 dní za malou sumu a poté za plnou! alespon pro auta! (opakovaná 200,plná 800,)
Ahoj. Tak jsem postupně mluvil s oběma. Pojistka prý stála 300 Kč. A platí zatím do února. Depozit by se asi nekonal. Jestli bude opraveno, se bude vědět snad v pátek. Jen je ta otázka, když se udělá nová STK a zjistí se, že technický stav nedovolí jí projít a následně toto řešit? Jak dlouho potom může být věc v tom polopřevodu, než se dají všechny náležitosti dohromady? Jde o ten termín 10 dní.
jak napsal MOTO...platit pojistku
depozit sde nekoná, jak jsi napsal, takže PLATIT pojistku,
V polopřevodu může být až do momentu, kdy nový vastník HODLÁ VOZIDLO PROVOZOVAT: To je definice zákona, bez uvedení lhůty,. Zapomeň na 10 dnů.
Je to subjektivní stav, prostě někomu v hlavě něco přeskočí a dotyčný něco HODLÁ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.