Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autonehoda vs pojištovna

Od: michal958* odpovědí: 5 změna:

hezký večer, dneska se mi stala menší nehoda s mím autem, na silnici stálo auto , nikdo v nom nebyl, stálo tak blbě že se dalo sotva project okolo něho, a jak sem ho předjížděl tak na silně zledovatělé silnici ni ujel předek auta. a trefil sem to stojící auto naštěsí to odenesl jenom nárazník toho stojícího auta, u mého auta přední světlo. nikdy sem neboural a v provozu jezdím od 15 cti let na motorce a autem přes dva roky nikdy bez nehody. takže s vyřízením pojištovny nemám žádnou zkušenost.Mám tedy otázku, tomu stojícímu autu sem udelal škodu cca 20 tisic kdyz si to nechá udelat v servisu, u mě cca 2 tis světlo to už sem koupil na vrakovišti a vyměnil sám, zaplatí pojištovna obě dvě škody? pán toho stojícího auta si dá auto opravit a fakturu dá mě nebo si to jižž vyřídí pijištovna sama se servisem? a jak v takové situaci mám postupovat s pojištovnou? nikdy sem neboural takže žádnou zkušenost s tím nemám, poradte prosím. dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Viz zde:

povinne-ruceni.com/...

Jinak škodu na poškozeném vozidle vám uhradí pojišťovna z vašeho povinného ručení. Škodu na vašem autě pak vaše havarijní pojiska, jestliže ji máte sjednanou.

ar*
hodnocení

0x

Michale na svoji pojišťovnu nahlásit škodnou událost (vyplň formulář) a oprava poškozeného půjde z tvého pov. ručení (fakturu dá poj.). Ty dostaneš kulové , pokud ještě nemáš havarijní poj.

michal958*
hodnocení

mam pouze škodu zpusobenou provozem do 35 milionu o havar,poj ve smlouve nic psáno není tak nevím

hodnocení

0x

Michale, úplně jednoduché, u své pojištovny máte určitě kontaktní telefonní číslo. Tam se obrátíte a vše potřebné, krok za krokem Vám vysvětlí. Věřte, je to nejspolehlivější.

Pokud chcete radu od nás, tak jsme určitě vyplnil zápis o dopravní nehodě (jinak hrozí sankce) odešlete na svoji pojištovnu. Poškozený se musí dostavit na prohlídku vozidla na smluvní místo, kde odhadnou škodu a tu mu Vaše pojištovna uhradí podle požadavku poškozeného. (rozpočtem, fakturou atd.)

doplněno 03.01.11 19:37:

Vaši škodu si musíte uhradit sám.

doplněno 03.01.11 20:15:

Michale, nic neřešte, nikam nechodte,

kontaktujte svoji pojištovnu, vše zaplatí za Vás, vy nic neplaťte.

michal958*
hodnocení

cpoak to mi nevadí že si skodu na mojim aute musím uhraddit sám ta nebyla zas tak vysoká ´tam jde o to že ten jeho narazník bude docela drahej je to nejaky seat rok 2004 a prace i se servisem odhaduju tak na 20 tis i s prací a nastříkáním, a jak to mám udělat s tou jeho opravou,?on říkál že prý si dá auto opravit ale furt mi nejde dohlavy jestli si to pijistovna vyřídí s tím servisem neb ja tu fakturu za tu opravu musím uhradit tomu servisu, pak to donesu na tu pojistovnu a ona to uhradi zpetně mě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]