Nejste přihlášen/a.
hezký večer, dneska se mi stala menší nehoda s mím autem, na silnici stálo auto , nikdo v nom nebyl, stálo tak blbě že se dalo sotva project okolo něho, a jak sem ho předjížděl tak na silně zledovatělé silnici ni ujel předek auta. a trefil sem to stojící auto naštěsí to odenesl jenom nárazník toho stojícího auta, u mého auta přední světlo. nikdy sem neboural a v provozu jezdím od 15 cti let na motorce a autem přes dva roky nikdy bez nehody. takže s vyřízením pojištovny nemám žádnou zkušenost.Mám tedy otázku, tomu stojícímu autu sem udelal škodu cca 20 tisic kdyz si to nechá udelat v servisu, u mě cca 2 tis světlo to už sem koupil na vrakovišti a vyměnil sám, zaplatí pojištovna obě dvě škody? pán toho stojícího auta si dá auto opravit a fakturu dá mě nebo si to jižž vyřídí pijištovna sama se servisem? a jak v takové situaci mám postupovat s pojištovnou? nikdy sem neboural takže žádnou zkušenost s tím nemám, poradte prosím. dík
Michale, úplně jednoduché, u své pojištovny máte určitě kontaktní telefonní číslo. Tam se obrátíte a vše potřebné, krok za krokem Vám vysvětlí. Věřte, je to nejspolehlivější.
Pokud chcete radu od nás, tak jsme určitě vyplnil zápis o dopravní nehodě (jinak hrozí sankce) odešlete na svoji pojištovnu. Poškozený se musí dostavit na prohlídku vozidla na smluvní místo, kde odhadnou škodu a tu mu Vaše pojištovna uhradí podle požadavku poškozeného. (rozpočtem, fakturou atd.)
doplněno 03.01.11 19:37:Vaši škodu si musíte uhradit sám.
doplněno 03.01.11 20:15:Michale, nic neřešte, nikam nechodte,
kontaktujte svoji pojištovnu, vše zaplatí za Vás, vy nic neplaťte.
cpoak to mi nevadí že si skodu na mojim aute musím uhraddit sám ta nebyla zas tak vysoká ´tam jde o to že ten jeho narazník bude docela drahej je to nejaky seat rok 2004 a prace i se servisem odhaduju tak na 20 tis i s prací a nastříkáním, a jak to mám udělat s tou jeho opravou,?on říkál že prý si dá auto opravit ale furt mi nejde dohlavy jestli si to pijistovna vyřídí s tím servisem neb ja tu fakturu za tu opravu musím uhradit tomu servisu, pak to donesu na tu pojistovnu a ona to uhradi zpetně mě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.