Nejste přihlášen/a.
Rád bych se zeptal. Vlastním škodu octavii tdi 66kw+čip a při prudčím zrychlení se mi zachvěje volant. V servise mi řekli bude vás to stát 16.000 kč máte špatný setrvačník, tak by mě zajímalo jestli stím nemá někdo podobnou zkušenost. Děkuji
Nevím jak vypadá dvouhmotový setrvačník ale prý tam jsou nějaké vyvažovací segmenty a ty prý rozkmitají i volant
Jakube pokud tam máte dvouhmotňák tak je opravdu možné že to dělá setrvák. Tyhle dvouhmoty na to trpějí. Při pohledu na motor toho moc nepoznáte ten při přidání plynu musí vždy zakmitat to je normální a proto je i na silentblokách. Navíc pokud vám tu závadu řekli i v servisu tak snad to tak i bude.
možná by ještě nejdřív stálo za to,zjistit v jakém stavu jsou silentbloky motoru,hlavně zadní,u torpéda, k nápravnici-"příznaky" by tomu taktéž odpovídaly-jde o to určit řekněme hranici pohybu motoru,která je ještě o.k. a co už není v normě...Každopádně by to byla podstatně levnější záležitost-nechte jej(je)ještě někým zkušenějším omrknout,než se pustíte do kuchání převodovky-setrváku...
Pokud se závada projevuje jen při zrychlení , nikoliv je-li vozidlo v klidu , tak bych uvažoval jiným směrem. Závada na setrvačníku (jeho uvolnění , nevyváženost , vadné silentbloky ) by se projevovaly i v klidu vozidla a možné ještě zřetelněji. Pokud se závada projevuje jen při zrychlení za jízdy , jak uvádíte , hledal bych závadu v pohonu vozidla , v přední nápravě , nebo v mechanizmu řízení. miro
Máme ve firmě Octavii rv. 2006 1,9TDi 77kW, u tohoto vozidla (má teda najeto 250000 km) je tato závada - když zastavím a nechám běžet motor - třeba na křižovatce nebo prostě jen než chcípnu motor, tak v něm neskutečně rachtá ... prostě padají ranky, jedna za druhou, v servisu byla ihned při přijetí vyřčena jednoznačná odpověď - setrvačník - ale jak se zde psalo - dělá to pouze v klidu, při zrychlení ani jízdě není naprosto nic slyšet ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.