Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci si na Octavii koupit světla Angel Eyes, zajímají mě tyto věci, jestli je to plně legální-homologované a nebudu mít problémy s policií...Jakou mají tyhle světla svítivost? Větší či menší než originály po faceliftu? Na co si dát pozor, vaše zkušenosti?
Jinak vše nej do nového roku!
no tohle jsi nejspíš četl
a tak ještě pročti mvtuneri.blog.cz/...
Použití nehomologovaného osvětlení nebo osvětlení jiného určení je klasifikováno jako vážná závada nebo nebezpečná závada technické způsobilosti vozidla, a to podle druhu světla. Nebezpečná závada má za následek ztrátu technické způsobilosti vozidla.
hodně bude záležet na výrobci světel, takže dát si pozor na výrobce nekvalitních světel, na přítomnost nebo absenci homologační značky, a také na zatékání, všechny lepené spoje světel doporučuji utěsnit silikonovým tmelem, ještě před montáží...Informace o zkušenostech se světly jednotlivých značek lze získat na strákách klubů příznivců značky škoda
Díky chlapi za dobré tipy...Vezmu si k srdci radu vše silikonem předem utěsnit...Homologace, to je samozřejmost ale i přesto se budu asi nejspíš obávat první policejní kontroly, protože již dříve jsem měl denní svícení LED diodové, na něm vyraženou homologaci jako kráva a dostal jsem 100kč za to...Stovka mi nevadila, ale bod ano, protože za měsíc mi měli body vracet
A jak je to se svítivostí? Nevíte někdo?
To by mě zajímalo, jak jste mohl dostat pokutu za homologo diody? Měl jsem je taky a žádný problém. Je fakt, že soused měl s nimi problém, pokutu ukecal, ale bylo to za nedodržení předepsaných rozměrů, tak to musel předělat.
obecně je to jasné-pokud je homologace,není o čem diskutovat a policie,technici na STK nemohou jít proti homologaci(proto se to dělá a ČR je vázána tyto mezinárodně akceptovat)-ohledně svítívosti,LEDky všeobecně mají mnohem vyšší výkon,při mnohem menší spotřebě(a o poznání delší životnost)-ale jsou to měřitelné a porovnatelné údaje(svítivost-kandely,světelný tok-lumeny)-a zejména němečtí výrobci tyto parametry i udávají...A ještě kolegovi nu-odkdy jsou policisté na silnici oprávněni fundovaně posuzovat správnost zapojení...?!
Jak velká fundovanost je podle Vás třeba např. na to, aby člověk ( tedy i policajt) poznal, že společně se světly denního svícení svítí i světla obrysová nebo jiná, když to předpis zakazuje?
Je to vcelku jednoduché, z mé zkušenosti, když mě stavěli a svítil jsem právě těma diodama, první cesta vedla dozadu, zda nesvítí zadní obrysy, a někdy chtěli ukázat funkčnost předních potkávaček nebo obrysovek, ale to bylo je jedenkrát, většinou mrkli dozadu a to jim stačilo. Souseda zastavili s metrem v ruce, tak je pro klid duše předělával, ale jak to tak pozoruju, většina aut nemá dodržené rozměry. Na STK pokud jdou do detailů, si zapojení ohlídají, stejně jako míry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.