Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, zcháním na můj vůz, roční pojistku základ o obsahu 3000cm3.Jde o to aby ta pojistka byla za nejnižší cenu, šlo bi to sehnat pod 5500 kč na rok?Děkuji.
Asi ano, ale pozor na to. Měla jsem cukání, že udělám levnější pojistku, než jakou máme a pár dní na to přišly kroupy. Díky té pojistce, kterou jsem chtěla zrušit, nám uhradili okno - 20 000 a kapotu - o dost víc. Asi nade mnou stál anděl strážný.
Záleží, jaké máte auto.
Tak určitě, s tím je počítáno, vozidlo je z roku 1994, kdyby se s tím něco stalo, třeba jak popisujete, škoda po kroupách, auto by šlo na díly.Hodnota vozu je tak nízká, že by se to nevyplatilo, opravovat.
mařenko, "pár dní na to přišly kroupy"
to bylo z havarijního či povinného ručení?
doplněno 03.01.11 21:52:mařenko, divné...
která pojištovna?
Kalkulačkám na intu moc nevěřím, brát jako informační a pak zavolat, poptat se a vybrat.
Co tak třeba:
zalezi na mnoha vecech..
Vek, bonusy, misto bydliste,... pak se da neco kalkulovat.
Na netu casto lzou, nebo je to cena jen za prvni splatku atpatp..
A pozor na dire*t a jim podobne..
dá,pokud vám jde jde jen o co nejlevnější "holé" povinné-je asi nejideálnější Direct,v kontextu napsání pojistky na babičku,dědu z menšího města,vesnice-pojistku na cokoli může uzavřít kdokoli(směrodatný údaj je VIN ve smlouvě)-nemusí mít vůbec žádný vztah jak k autu,tak k vám jako majiteli,provozovateli vozu a ani nemusí mít řidičák-obrazně pojistnou smlouvu může uzavřít i nikdy neřídící(ale tím i nikdy nehavarující)70 letá sousedka...S 2.5 motorem jsem na tento rok za bez pár kaček 2700,- u shora uvedené(na dědu+ ještě jedno auto),takže obdobou by se nechalo vejít do 3000,-
To pochybuju i s bonusy se těžko dostanete pod tuto hranici, já mám pojištěné 2 vozy u ČSOB, vždy byla nejlevnější. Ten druhý když jsem pojišťovala, měla jsem tam nějakou slevu za to že u jsem u nich, tuším 5% a zrovna jsem chytla akci kde měli slevu 30% na pojištění takže všehovšudy na dodávku o obsahu 2,3 (což je pro ně stejné jako 3) platím krásných 6 tisíc za rok. No a u ČP by mě to stálo 12 000,-
Každá liška chválí svůj ocas a ta, která jej nemá, tvrdí, že nejlépe je bez něho! TO "vždy byla nejlevnější", je jen subjektivní názor.
Robote povinné ručení na obsah 2.3 je jiné než na 3.0, tam se to dělí do 2500 a nad 2501 ccm. Jinak mám taky pojištěné u ČSOB a platím za obsah 2,4 2770,-Kč. S třílitrem by to v mém případě vycházelo nejlevněji u "Kooperativa BASIC Plus Bonus Důvěra *" na nějakých 3.309,- Kč Takže je možné se dostat pod těch 5500,-Kč celkem u dvánácti produktů se se dostanu pod tuto hranici.
bonusy se odvíjejí zejména za bezeškodní průběh,věrnostní je až druhořadý-a je to celkem logické-pokud nemáte za posledních x let žádnou vámi způsobenou škodu(zaviněnou nehodu),jste pro jakoukoliv pojišťovnu přínosem-nemusí za vás nic platit a pouze "inkasuje" pojistné,proto se můžete dostat i s velkým objemem motoru hluboko pod "běžnou taxu"...
oskenujte techničák a pošlete ho pojištovnám. oni udělají navrh a ten pak ještě můžete konzultovat a vyjednávat slevu...
je to opravdu subektivni.. jak jsem psal, zalezi na mnoha vecech. Nekomu z jeho bydlistem vekem obsahem a bonusem vyjde nejlevneji koop, nekomu csob, nekso kdo bydli jinde to ma nejlevnejsi u cpp... nejde to rict pausalne za ta ci ta je nejlevnejsi... cpise naopak.. ze cpp byva nejdrazsi.. vzhledem k tomu, ze lidi spu lini to menit a veri ji vzhledem k jeji velikosti a stari atp...
je potreba skutecne propocitat nabidky od vice pojistoven a pak si az vybrat.
Samo i bez bonusu se da dostat sleva, at uz nejaka zminena duvera, co si "pujcit bonusy" at uz od pojistovny, ci od clena rodiny...
A nebo dostat slevu od zprostredkovatele.
Samo se daji slevy scitat, proto jsem psal napr tech 86% u cpp.
A to ne jen na tu "nejnizsi verzi" - zminene hole povinne...
ale pozor na ty dire*t, ktery zaplati jen 30% skody... pak kdyz to do Vas posle nejaky lambo za par micu, tak i kdz je to jeho vina... tak tato zminena pojiistovna zaplati jen tech 30% a ta vyrazna zbyvajici cast...? ano, hadate dobre.. jde za Vami...
Takze pozor na zdanlive levne pojistovny...
Je to jako se zimnima gumama.. muzete koupit v tesku gumu za 600.. ale je to cina, protrktor... nebo si priplatit, ale vedet ze se nezabijete... nebo neco...
nema cenu za kazdou cenu uplne setrit, radsi dat par korun navic, nez litat v prusvihu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.