Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízení v opilosti - dostanu i pokutu?

Od: b3jk odpovědí: 16 změna:

Zdravim dostal sem za řízení v opilosti 9 měsíců natvrdo s odkladem na rok a půl podmínky a rok a půl řidičák. Přišlo mi to jako trestní příkaz a o pokutě ani slovo. Tohle sem měl jako první průser, předtim ani jedna pokuta za rychlost. De mi o to jestli dostanu nějakou pokutu, když tam o ní nebylo ani slovo a když zažádám o řidičák na půlce jestli mi ho vrátěj. Dík za odpověďi.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frame*
hodnocení

1x

Promiň, vím že to asi slyšíš často, ale pro toho kdo sedne za volant ožralej neexistuje žádný dostatečně vysoký trest. Pokud si nikoho nezabil, řekl bych že je to to samý jako kdybys si vzal střelnou zbran a namátkově na ulici jen tak střílel kolem sebe a čistou náhodou nikoho nezasáhl. Alkohol za volantem by podle mě měl být vždy považován jako pokus o vraždu.

Zrovna včera jsme s přáteli (kolegy) slavili Vánoce, konec roku a nový rok. Asi po půl roce jsem jel vlakem (mimochodem hrozný zážitek) Jinak jezdím vždy a všude autem. Celá naše parta se dopravila bez auta až na jednoho člena. Údajně nebude pít jen na začátku si dá symbolicky přípitek a za tu dobu vystřízlivý. Totálně na mol si v 6 ráno vzpomněl, že už musí jet. Byl hrozně agresivní a i přesto, že jsme měli taky hodně upito jsme věděli, že ho za žádnou cenu nesmíme pustit na silnici. A dopadlo to tak, že jsme mu museli zcizit klíče a důkladně schovat. Dnes nám děkuje.

Jediný co mě na tobě těší je, že si uvědomuješ závažnost situace a víš, že si udělal totální blbost. Já se chci omluvit, že toto asi není odpověď na tvou otázku, ale musel jsem ti to říst. Jak jde o toto téma tak se neudržím.

buss
hodnocení

0x

1 co tak přesný předmět dotazu

2 platí to, co přišlo, chce to uvažovat, buď trest, nebo pokuta a ta se dává za přestupek, pochapujeme?

b3jk
hodnocení

Promiň, stačí?:D. Tak já si to tak taky myslel, ale někdo mě řikal i z těch policajtů, že dostanu podmínku, seberou mě řidičák a eště mě napařej pořádnou pokutu. Tak sem nevěděl že jo...

stirecek*

Buď klidný, pokuta se bude řešit ve správním řízení (10-50tis) a k tomu dostaneš pár (3-7) trestných bodů, záleží podle stavu hladiny. Zákon by měl přitvrdit, někomu nestačí ani takováto výstraha*pivo*

buss

A už jde trestat 2x?

stirecek*
b3jk
hodnocení

Doufám že to tak nebude, jinak se z toho...

xxx*
hodnocení

0x

... chlast za volant nepatří, to by měl každej vědět! Je to ale tvrdý, co ale mají dělat ty, co je vožrala přejede a nebo zabije?*zed*

b3jk
hodnocení

To vim taky. Tohle sem udělal jednou a co se mě hned stalo kurva. Znám takovýho co jezdil dost často nalitej a nikdy se mu nic nestalo.

No vzhledem k trestu asi nešlo jen o drobátko alkoholu a jelikož určitě nešlo ani o źivot... Jsou věci které se nezkouší ani jednou a tohle tam zrovna patří. Naférovku- ty jsi mi ukradenej, ale neohrožuj ostatní a ty jsi ostatní ohrozil

xxx*

Ono jde jen o náhodu. Hlavně, když si to dotyčný vezme k srdci a příště nesedá za volant. Stačí se koukat na TV a je tam toho dostatečně. Stačí, když se člověk kouká na ty co nabourají a pak ještě navíc napadaj lidi ze sanitky, který jim chtějí pomoct a ze zákona odmítnout dát jim pomoc nemůžou.

b3jk
hodnocení

To vim, dávaj to ve 112, vždycky na to koukám a pak sem udělal takovouhle volovinu. Sem si při tom zlomil na 2x nohu a když mě pak odvážela sanitka, tak sem si nevzal něco proti bolesti. Když sem byl blbej a vlez do auta, tak sem moh taky trpět...

marenka*

Sem si při tom zlomil na 2x nohu a když mě pak odvážela sanitka, tak sem si nevzal něco proti bolesti. Když sem byl blbej a vlez do auta, tak sem moh taky trpět...

A to ti teď máme poplácat po rameni? Já mám osypky z toho, jak tu jezdí někteří. Dokonce to mají jako hru. Říká se tomu Ruská ruleta. Vyjedeš z vedlejší a hraješ o život, jestli někdo zrovna nejede po hlavní. (z vedlejší není vidět). Za to bych nedávala podmínku, ale rovnou zavírala. Viděla jsem na vlastní oči, jak někdo nacouval do hlavní, opilej, a neubrzdil. Skončil v protější zahradě, kde si hrálo malý děcko. Jeho otec milého řidiče vytáhl z auta a dal mu takovou nakládačku, že ho prosil na kolenou, ať už zavolá policii.

stirecek*

Mařenka: *palec*

Ještě bych nechal zaplatit výjezd sanitky a veškeré výdaje s tím spojené. Jezdím na valašsko a je tam pohřbená ta malá holčička, kterou přejel na čtyřkolce ožralý zazobanec na svém soukromém ranči. Měla život před sebou...

b3jk
hodnocení

To neřikám že byste měli. Jen řikám že nejsem žádnej debil kterýmu je ukradený co proved.

nu*
hodnocení

0x

až se z té opice vyspíš, zkus se zamyslat nad tím, zdy by skutečně nebylo vhodné trestat opilce za porušení zákona několikrát...za tretný čin vězením, pak ještě jako za přestupek maximální pokutou, zákazem činnosti a ještě podle práva šaríja, to bys mohl přijít o obě uši, o nos, nebo o pravou ruku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]