Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák - B v 17 nebo 18 letech?

Od: abenner* odpovědí: 12 změna:

Zdar, chtěl bych se zeptat, jestli student, kterému je 17 let, dostane řidičák až po dovršení 18. roku nebo ho dostane ještě v 17 s platností od 18..

Někteří lidi mi říkájí, že závěrečné testy se dělají až po 18, ale zase někteří říkají, že se dělají i v 17. Mám v tom opravdový guláš, prosím poraďte..

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Řidičák můžeš udělat před osmnáctinami včetně závěreček, ale fyzicky ho do ruky dostaneš nejdříve v den 18. narozenin. Mezi závěrečnými zkouškami a věkovým limitem 18-ti let je nějaký časový limit, nevím přesně jaký, ale (myslím) řádově pár týdnů až měsíců...

abenner*
hodnocení

Mockrát děkuji.. Pomohlo mi to..

rramizek

Žádný limit neexistuje! Závěrečné zkoušky budeš dělat až den po 18. narozeninách!

nejakyclovek*

to bych ani nerek, vycvik muze trvat maximalne 18 mesicu a po ukonceni vycviku je provozovatel autoskoly povinen do 15 dnu prihlasit zaka ke zkouskam...tak ze teoreticky je to 18 let minus 18 mesicu minus 15 dni

nejakyclovek*
hodnocení

1x

konkretne o tom mluvi zakon 247/2000 Sb. o ziskavani a zdokonalovani odborne zpusobilosti v §13 odstavec 1b) a 2) coz znamena, ze pokud je uchazec studentem skoly, ktere byla vydana registrace k provozovani autoskoly, muze takovy zak zahajit vyuku nejdriv dva roky pred dosazenim predepsaneho veku a zkousku muze rovnez slozit pred dosazenim predepsaneho veku s tim, ze ridicak si vyzvedne az posleze

človíčku, správně, chválím.

portal.gov.cz/...

tlapka*
hodnocení

0x

Pravdu má Rramizek! Před osmnáctinami na zkoušky nemůžete. Musíte být zletilý, abyste mohl ke zkouškám.

nejakyclovek*
hodnocení

0x

zalezi na jakou skupinu myslis - pokud traktor nebo B1, zde jsou papiry od 17-ti... zkousku pro skupinu B muzes delat po dovrseni veku 18 let...zadne takove finty, ze udelas zkousku v 17ti a papiry dostanes az ti bude 18 uz davno neexistuji

doplněno 24.02.11 05:48:

oh pardon nejak mi vypadlo ze je to v nadpise

xxx*

Presně tak to kdysi tomu tak bylo ale dnes ne. Skupinu B můžeš začít dělat tuším 6 měsíců před dovršením 18. Ale na závěrečky můžeš až den po dovršení 18tých narozenin.

abenner*
hodnocení

0x

Tak jsem se na to ptal v Autoškole a je tomu tak, že pokuď mám na škole jako nepovinný předmět autoškolu, tak mohu dělat závěřečné jízdy i před dovršením 18 let.. Funguje to tak např. na středních školách dopravních..

xxx*

To ano ale musíte být studentem takové školy.

cyril*

Tak vidíte jak málo stačilo k poznání a ještě rychleji a spolehlivěji byste to zjistil prostudováním příslušného zákona. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]