Nejste přihlášen/a.
Zdar, chtěl bych se zeptat, jestli student, kterému je 17 let, dostane řidičák až po dovršení 18. roku nebo ho dostane ještě v 17 s platností od 18..
Někteří lidi mi říkájí, že závěrečné testy se dělají až po 18, ale zase někteří říkají, že se dělají i v 17. Mám v tom opravdový guláš, prosím poraďte..
Děkuji
Řidičák můžeš udělat před osmnáctinami včetně závěreček, ale fyzicky ho do ruky dostaneš nejdříve v den 18. narozenin. Mezi závěrečnými zkouškami a věkovým limitem 18-ti let je nějaký časový limit, nevím přesně jaký, ale (myslím) řádově pár týdnů až měsíců...
konkretne o tom mluvi zakon 247/2000 Sb. o ziskavani a zdokonalovani odborne zpusobilosti v §13 odstavec 1b) a 2) coz znamena, ze pokud je uchazec studentem skoly, ktere byla vydana registrace k provozovani autoskoly, muze takovy zak zahajit vyuku nejdriv dva roky pred dosazenim predepsaneho veku a zkousku muze rovnez slozit pred dosazenim predepsaneho veku s tim, ze ridicak si vyzvedne az posleze
zalezi na jakou skupinu myslis - pokud traktor nebo B1, zde jsou papiry od 17-ti... zkousku pro skupinu B muzes delat po dovrseni veku 18 let...zadne takove finty, ze udelas zkousku v 17ti a papiry dostanes az ti bude 18 uz davno neexistuji
doplněno 24.02.11 05:48:oh pardon nejak mi vypadlo ze je to v nadpise
Tak jsem se na to ptal v Autoškole a je tomu tak, že pokuď mám na škole jako nepovinný předmět autoškolu, tak mohu dělat závěřečné jízdy i před dovršením 18 let.. Funguje to tak např. na středních školách dopravních..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.