Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
brzy budu mít závěrečky v autoškole a chci se zeptat, zda tu cestu, kterou pojedeme v ten den těch závěreček, jestli si ji s instruktorem třeba nějak procvičíme, projedeme ještě před tím, než budu dělat tu zkoušku. Další dotaz bych chtěl vědět, jestli když dělám autoškolu v Praze 6, jestli se jezdí úplně v tom nejhoršího provozu u těch závěreček, nebo ne. A poslední, co byste mi poradili na co si mám dát pozor, aby mě komisař nevyrazil hned na poprvé?
Předem díky za odpovědi a přeji krásný večer
S pozdravem
To je jak kdy. Jsou komisaři který jezdí tu samou trasu pořád dokola, některý tě někam vytáhnou a ani instruktor nemusí vědět kam. Každopádně pokud to instruktor bude vědět, tak ti to určitě řekne. Hustotu provozu si asi nevyberš, stejně tam jednou pojedeš. Ale instruktor bude chtít určitě vědět jak jezdíš křižovatky, přednosti zprava apod. a ne jak stojíš v koloně, i když to má taky urč. pravidla. Na co si dát pozor - asi na všechno, ale hlavně koukají abys používal zrcátka, a pouštění na přechodech, a dávání blinkrů.
Cestu si z instruktorem nijak neprocvičíte. Jedete různě a na ostro.
Přece nebudete jezdit celý život jednu trasu a tu se učit. Autoškola Vás má naučit si všímat značek a dopravy, takže pokud si myslíte, že s učitelem budete jezdit furt dokola stejnou trasu a po instruktorovi to budete chtít taky, protože ji máte odzkoušenou a víte co očekávat, ihned Vás vykopne!
Popíši Vám svou zkušenost. S učitelem jsem jezdil různé trasy a on mi ke konci zkoušek řekl, kde jezdí ten a ten instruktor a jaké chytáky většinou dává. Takto jsem z učitelem projel den před zkouškami město a v den zkoušek jsem stejně podle instruktora jel úplně jinou trasu. Naštěstí to dopadlo dobře.
Co se týče toho provozu, tak máte částečně možnost si vybrat (já to tak měl) a to takto. Popíši opět svůj případ. Přišel jsem ráno a bylo nás 11. Nechal jsem jít nedočkavce a kolem 9:30 jsem se nacpal já. Vyplatilo se. Většina ranních adeptů neudělala.
Také jsem dělal zkoušky v tomto období a napadl mi čerství sníh. Raději jsem jel 40 - 45km/h a dával pozor. Hlavně se připoutejte, odbrzděte ruční brzdu a zapněte světla. Nezapomeňte si seřídit po někom zrcátka a sedadlo (instruktor se třeba dívá z okna, ale všímá si a rozodně podle toho hodnotí). Opravdu na nic nezapomenout.
Já za celou autoškolu neměl jedinný problém z ovládáním auta (jako kluk jsem tátovy parkoval,když mě nechal) a z těch nervů u zkoušek jsem neodbrzdil ruční brzdu (naštěstí mě trkla rozsvícená kontrolka).
Ten den se dělají většinou i testy z techniky. Dobrá otázka je symboly kontrolek a povinná výbava (ovšem to musíte znát,je to základ, vědět, co to auto po vás chce - tou kontrolkou)
Hodně štěstí!
Jo tak to je mi jasné, že musím odbrzdit, vzít pásy, zapnout světla, dávat všude blinkry a přednosti atd. Tátovi taky občas parkuji, když mi to teda dovolí a jezdit umím plynule, atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.