Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlevněší cesta autem z ČR do Irska

Od: traveler odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jak se nejlevněji dostat z ČR do Irska autem. Nejvíc by mě zajímalo jak je to s cenou trajektu, zda-li jet z Anglie nebo Francie + ceny ( dočetl jsme se, že dálnice ve Francii jsou poměrně drahé ) jak je to s cenou dálnic v Belgii?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

v Belgii jsou zdarma vyjma tunelu Liefkenshoek liefkenshoektunnel.be/...

traveler
hodnocení

Ještě by mě zajímalo jak je to s mýtným v Anglii za dálnice

alf*

pu®
hodnocení

0x

Pokud je to pro Vás jen trochu schůdné, zkuste objednat trajekt z Rotterdamu co nejvíce na sever. Ideálně Rotterdam - Kingston upon Hull. Co zaplatíte navíc na trajektu, ušetříte za benzín cestováním po Anglii. Do Rotterdamu se dostanete z Čech přes Německo a celé (nezpoplatněné) Holandsko. Z Prahy na východ NL to je kolem 1000 km, do Rotterdamu dalších 100 (+-) km, NL je malá země. Na trajektu si odpočinete a z Kingstonu "jen" přejedete ostrov na západ, přímo do míst, odkud jezdí spousta trajektů do Irska. Přesný propočet nevím, ale zkuste to.

irskacestacz
hodnocení

0x

Já jezdím autem do Cherbourgu a tam beru trajekt do Rosslare (Wexford). Vychází mi to 1.400km (benzín spočti podle spotřeby), dálnice ve Francii cca 1.300Kč, trajekt cca 2.600Kč. Mrkni na Irish Ferries com. Ten Rotterdam vypadá zajímavě, vychází dost podobně.

cyril*
hodnocení

0x

Nejlevněji Vás to vyjde, když někoho stopnete - nejspíše kamion a budete řidiči zpříjemňovat cestu.

irskacestacz

Já tam jezdím dodávkou s osmi lidmi. To se do kamionu taky vejde?

cyril*

Pokud si pod názvem "kamion" nepředstavujete valník s plachtou Š 1203, tak určitě!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]