Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sencor scd 5055mr

Od: vince odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat, mám problém s nastavením rádia, v tom že když naladím jednotlivé stanice na předvolby pod čísla 1 - 5, nastavím basy, výšky, pak zapnu funkci loudness, apod. A potom po vyjmutí klíče ze zapalování a opětovném nastartování se vše jakoby vymaže a vše musim znovu naladit. Prosím poradtě, nebo kde bych sehnal podrobnější manuál, nebo kde muže být problém? Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Radio je špatně zapojené. Kablík stáleho napájení (většinou bývá žlutý) musí být napojen na stálých +12V, udržuje právě pamět autorádia.

vince
hodnocení

Dík za radu, zkontroloval jsem to zapojení ale kabliky byly zapojeny správně, mám tam dva takové větší konektory jeden hnědy a jeden černý, žlutý tam je taky ale ten je pro zapojení subwoferu. No ale rádio stále nic neukládá, v čem může být ještě problém? Mám to raději svěřit autoelektrikáři? Nebo bude problém v rádiu samotném? Předem dík za odpověď

ar*

Ty konektory to budou ISO konektory jeden bývá černý , v něm jsou dráty na napájení autorádia, antény atd. a druhý bývá hnědý a v něm je zapojení reproduktorů. V tom černém bude napájení +12 celkem dvakrát jedno je pod stálým proudem a to druhé jen při zapnutém klíčku. Ten stálý proud udržuje pamět autorádia. Musíte proměřit jestli do konektorů jde stále proud.

doplněno 02.01.11 23:05:

Jsou tam takovéto konektory?

doplněno 02.01.11 23:06:

tady je zapojení kadett.cz/...

Sencor scd 5055mr
vince
hodnocení

Ano přesně tyhle konektory ISO tam jsou. Jo a ještě chci říct, že tohle je už moje druhé rádio, akorát to co jsem tam měl předtím tak mělo udělanou jakou si přechodku přes ty ISO konektory, protože na tom prvním rádiu byl jenom jeden výstup vzadu.(a to první zapojení mi dělali v servise). Tak může to být i tím? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]