V čem může být problém, když mi po přerzutí nových zimních pneumatik začalo autíčko táhnout šíleně doprava? ...děkuji za reakce, co dělat...nikoli ten zbytek
to auto chce evidentne odborne prohlednout, zvednout na zvadak a projit,+udelat pripadne geometrii, kdyz vam tahne ke strane, to neni neco v poradku. Rady ktere tady padnou vam stejne nepomuzou k tomu aby jste si to opravila sama
Hezký den. Zopakuji můj názor i zde. Vracení rejdových kol do přímého směru a udržování přímého směru při jízdě zabezpečuje geometrický prvek , zvaný "ODKLON REJDOVÉHO ČEPU". Tento prvek se neseřizuje je dán konstrukcí přední nápravy. Porušit jej lze v podstatě jen deformací přední nápravy. Další častou příčinou vašeho problému bývají brzdy , že pravá kola (zejména přední) více a nebo stále mírně brzdí (zkontrolovat zda se po jízdě bez brzdění nezahřívají). Mohlo by být i přidřené ložisko kola. O některých možných příčinách je zde hovořeno. Dalšími může být , boční vítr , sklon vozovky atd. miro
To že jste byly v servisu a oni vám zdělily fakt, že je vše v pohodě není považováno za hotové... to jak jsem Vám radil v jiném vlákně, ŽE POKUD TO ZAČALO AUTO DĚLAT ZE DNE NA DEN PO PŘEZUTÍ tak to neni CHYBA GEOMETRIE (čep sám o sobě si vůli ze dne na den neudělá) leda že by jste vymetly díru cca 20 cm hlubokou nad 40 km/h. Osobně jsem tahání auta ke straně po přezutí řešil cca 5x (dělal jsem v servisu) a rešilo se to jak jsem už uvedl prostě se jen přehodil plášt na rávku... (příčina? vada pneumatiky nejakej výrobce prostě udělá šlupku se špatným kordem [lze zjistit pod ultrazvukem] a pneu pak dělá při svém odvalování brikule...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.