Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda po přezutí pneu

Od: noemi* odpovědí: 3 změna:
V čem může být problém, když mi po přerzutí nových zimních pneumatik začalo autíčko táhnout šíleně doprava? ...děkuji za reakce, co dělat...nikoli ten zbytek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stepz*
hodnocení

2x

to auto chce evidentne odborne prohlednout, zvednout na zvadak a projit,+udelat pripadne geometrii, kdyz vam tahne ke strane, to neni neco v poradku. Rady ktere tady padnou vam stejne nepomuzou k tomu aby jste si to opravila sama

hodnocení

2x

Hezký den. Zopakuji můj názor i zde.
Vracení rejdových kol do přímého směru a udržování přímého směru při jízdě zabezpečuje geometrický prvek , zvaný "ODKLON REJDOVÉHO ČEPU". Tento prvek se neseřizuje je dán konstrukcí přední nápravy. Porušit jej lze v podstatě jen deformací přední nápravy. Další častou příčinou vašeho problému bývají brzdy , že pravá kola (zejména přední) více a nebo stále mírně brzdí (zkontrolovat zda se po jízdě bez brzdění nezahřívají). Mohlo by být i přidřené ložisko kola. O některých možných příčinách je zde hovořeno. Dalšími může být , boční vítr , sklon vozovky atd. miro

davidk
hodnocení

0x

To že jste byly v servisu a oni vám zdělily fakt, že je vše v pohodě není považováno za hotové... to jak jsem Vám radil v jiném vlákně, ŽE POKUD TO ZAČALO AUTO DĚLAT ZE DNE NA DEN PO PŘEZUTÍ tak to neni CHYBA GEOMETRIE (čep sám o sobě si vůli ze dne na den neudělá) leda že by jste vymetly díru cca 20 cm hlubokou nad 40 km/h. Osobně jsem tahání auta ke straně po přezutí řešil cca 5x (dělal jsem v servisu) a rešilo se to jak jsem už uvedl prostě se jen přehodil plášt na rávku... (příčina? vada pneumatiky nejakej výrobce prostě udělá šlupku se špatným kordem [lze zjistit pod ultrazvukem] a pneu pak dělá při svém odvalování brikule...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]