Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škubání motoru při jízdě

Od: radim3* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,prosím o radu někoho skušenějšího.Auto jede po D1 120 km/h,najednou začne škubat,strácí na výkonu,po chvilce škubání přestane,ale po chvilce se to opakuje,auto nereaguje na plynový pedál,otáčky klesnou na volnoběh a stojím.Po restartu motoru plynový pedál nereaguje,motor běží na volnoběh,po x-tém pokusu plyn zabere,auto vyletí a jede.Po 30-ti km se situace opkuje,při vymáčknutí spojky se rosvíttí všechny kontrolky a motor při jízdě zhasne,pak po povolení spojky naskočí a auto jede dál,ale jakoby nedostávalo benzín.Co to je?Něco v nádrži,svíčka,kabel...?2.5,v6.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Nemůže být ucpaný palivový filtr?

radim3*
hodnocení

Není měněný 30000 km,ale takový psí kusy přece nemůže přicpaný palivový filtr dělat!Dokonce i u rozjezdu to dělalo problémy,cukalo,pak chytilo-až bylo cítit spojku,dělá to hlavně tehdy,když je v nádrži víc než polovina benzínu-98 oktanů,ale možná se mi to jenom zdá.

1jara*

Někde kolem pedálu vedou vodiče, zdřejmě je přerušen jeden z nich. Co máte za vůz?

doplněno 26.12.10 13:46:

Buď je katalyzátor vadný, nebo čerpadlo třeba zavzdušněné.

radim3*
hodnocení

AR 155,2.5,V6,24V,

doplněno 26.12.10 13:42:

Vodiče k čemu?

radim3*
hodnocení

Nemůže to být nasávání falešného vzduchu?

stepz*
hodnocení

0x

málo vstupních udajů :( jaký to je rok výroby? co to je za auto? Prvotně doporučuji auto načíst.

Vlivu může být mnoho, od elektriky, řid. jednotka, čidla, az po škrtící klapku.

ar*

Tak pokud Radim píše , že jde o AR 155 tak to bude Alfa Romeo a rok výroby bude 92-97.

Radime pokud motor nereaguje na plynový pedál, tak pokud tam není mechanická závada tak to vypadá na snímač polohy škrtící klapky. 155 ještě tuším něměly snímač polohy plynového pedálu

stepz*

aha ,tak to ja jsem odpovidal na puvodni zadani spodek a ostatni doplnky jsem necetl :)

hodnocení

0x

Mohla by to být jednodušší závada než je zde uváděno. Nedostatečná (malá) dodávka paliva z nádrže do palivového systému. Při volnoběhu postačí k volnoběžným otáčkám. Pokud se otáčky zvýší , zvýší se (spotřeba) nárok na množství dodávaného paliva , které nestačí , motor ztratí výkon až po jeho zastavení. Překontrolovat činnost palivového čerpadla a těsnost palivového potrubí. miro

stepz*

ono celkove radit od klavesnice kdyz to clovek nevidi je tezke :) hlavek clovek nevidi jak se to chova. tech vlivu muze byt mnoho.

zoklik
hodnocení

0x

Člověče, já bych řekl, že problém bude potřeba hledat v elektrice. Někde něco nedrží. Alfu neznám, ale kdysi jsem měl stejný problém a nakonec se ukázalo že mi v opravně při výměně spojky nepřipevnili uzemňovací (ukostřovací) kabel mezi motorem a karoserií. Po jeho namontování zpět bylo po problémech. Ale to by nešel startér, nebo by nějaký slabý kabel nahrazoval jeho funkci. Já tam tehdy měl ještě jeden tak 4 mm čtvereční na bajonetu a ten ten startovací proud táhl sám a kontakt se upekl a pak to takhle blblo.

radim3*
hodnocení

Snímač polohy škrtící klapky!Auto přestalo škubat a Italka zase jede jak má.Vyměnil jsem i palivový filtr a svíčky.Pánové děkuji za rady,jako pokaždé měl zase pravdu AR.

ar*

Radime , jsem rád že jsem se trefil a Alfina opět drandí. Co si ,ale nemyslím, že mám pokaždé pravdu. Ostatní se taky snažili poradit . Radime a stejně Alfa questione di cuore, není tak?

radim3*
hodnocení

Přesně tak! Il Cuore ha sempre Ragione.Srdce má vždy pravdu.Hodně zdraví a štěstí PF 2011 taky všem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]