Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl by jsem poprosit o radu,nedávno jsem koupil nové staré auto Seat Cordobu,jezdil jsem a protože jsem dříve měl Formana,tak jsem nebyl zvyklý,jak jde všechno krásně lehce a často se mi stávalo a i teď se mi někdy stane,že jsem vesele zařadil 3 a snažil se rozjet,auto hned ztratilo otáčky a chícplo,jak jinak,tak jsem se zpočátku obával,až jsem přišel na to že řadím špatně..Přitom se mi jednou rozsvítila kontrolka EPC,tak jsem neváhal a jel k mechanikovi,napíchnul auto na počítač a zjistil že kontrolka svítí,protože prý je chyba v čidle chladící kapalině,pak mi to jště jednou napíchnul známý a opět bylo vše v pořádku,jen to čidlo..Už jsem se domluvil na výměně,ale trápí mě,že dnes se mi opět asi stalo to s tím špatným řazením a přišlo mi že se auto opět jakoby dusí,nevím možná jsem tentokrát zařadil správně,ale opět se rozsvítilo EPC,tak jsem chvilku jezdil a docela jsem to protáhnul,kvůli nízkému výkonu a kontrolka zhasla a auto opět táhlo jak má a výkon byl normální..Může tohle všechno způsobovat to čidlo prosím,nebo za to může ta špatně zařazená rychlost,že by se to přidusilo?Děkuji moc za rady..
Pokud diagnostika vyhodnotila, že je vadné čidlo teploty, tak ho nejprve vyměnte, ona potom řídící jednotka dostává nesprávné informace o teplotě a může dávat více benzínu jako když je motor studený a motor se pak hltí a tím je i špatný výkon. Co považujete za špatně zařazenou rychlost nevím nepíšete jestli se motor "podtočil" (zařazená větší rychlost než je optimální) a nebo naopak vylétl do vysokých otáček (zřazená nižší rychlost než je optimální). Začněte nejprve tím čidlem.
Motor se podtočil,to jsem nenapsal pořádně,omlouvám se..A teď když jsem se snažil o tom ještě něco najít,jsem vyčetl že to čidlo to může dělat,že motor takto ztrácí výkon..
Tak ještě jdu otravovat s tímhle,jen chci ještě,že mi tak vytrvale odpovídáte..Dnes,kdy se teplota pohybuje kolem nuly jsem nastaartoval a chtěl se hned rozjet,tak se opět objevil stejný problém,psal jsem již v jiné otázce že čidlo už mám vyměněné,pamět vymazanou a ale problém bohužel zůstal,přitom stačí když nastartuju a počkám pár vteřin na volnoběh a vše je v pořádku,žádné klesající otáčky nic..Bavil jsem se o tom s pár známými a říkali,že mají stejný problém..U někoho třeba zmizel po výměně cívky..
Podle mne je vadná Lambda sonda.Stávalo se mi že jsem nemohl po startu za studena vůbec odjet.Normálně proběhl start a po přidání plynu to chcíplo.Třeba 5x posobě.V servisu prošli všechno možné,ale nic.Ona totiž teplá byla funkční.Zajděte si na test.
Test,to myslíte jako napojit na PC,nebo existují nějaké speciální testy?Já už to napojené na pc měl a objevilo se jen to s tím čidlem chladící kapaliny a chyba u snímače klepání..
Ano napojit na PC ale až druhý den po jízdě,aby to auto bylo studené.Ta Lambda je totiž pěkná mrcha,tváří se jako dobrá,mechanika to napadlo jen náhodou.Trefil se ,teď to jede jak nové.Na Lambdu je test zvlášť.
No,stačí sice pár vteřin po nastartování a jede to normálně,ale stejně je to na prd.. A kolik ta sranda může stát vyměnit?
Taková blbost,mám chladící kapalinu v klidu docela hodně nad rysku MAX,může to mít nějaký vliv?
doplněno 25.01.11 00:24:A není někde nějaký obrázek,jak má to čidlo vypadat a kde se nachází?Jedná se o Seat Cordoba 1.4 MPI AKK..Mě se pořád zdá,že mi ho ten mechanik vyměnil nějak blbě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.