Nejste přihlášen/a.
zdravím mužete mi poradit uvažuji o koupi 2 místného auta má mřížku která oddeluje nákladový prostor ,tím že bych ji vyndal a dal nazpět zadní sedačky které byly z auta vyndané nicméne v tech. pruk. jsou zapsány 2 místa k sezení dá se to legálne vyřídit dekuji.
Vůbec první co musíte udělat, je zajet do autorizovanýho servisu a tam vám řeknou jestli to z tohohle typu auta půjde. Nevím jak by jste to chtěl dělat nelegálně? Uplatíte technickou, obecní úřad aby změnili údaje v techničkáku a přetypovali auto?
Chtěl jsem kdysi tohle udělat z Renaulta Kangoo a jenom za to, že by vyndali přepážkou (mimochodem asi 12 šroubů) chtěli 4500.-
A sám si jí vyndat nemůžete. Auto musí mít tam kde jsou sedačky aspoň boční okna. Originální sedačky taky musí být, atd. Ve finále jsem zjistil že se mi to nevyplatí i když si spoustu věcí jsem schopen udělat sám.
1.) podle toho co je v TP uvedeno, pokud je tam od výrobce nebo od firmy, která provedla přestavbu u opsobáku na N1 uvedeno, že další přestavba již není možná, nekupujte to, předpokládám že se jedná o auto které se vyskytuje na trhu v prodvedení nákladní - kategorie N1 a tak i osobní, kategorie M1, tedy do 3,5 tuny...Změna kategorie je přestavbou a tam má hlavní slovo výrobce nebo specialozovaná firma
2.) Pokud jsou zachovány původní kotevní úchyty sedadel, což zpravidla bývá, z výroby jsou totiž všechny karoserie stejné a vycházejí z osobních aut a nebude problém instalovat bezpečnostní pásy a sedačky, se souhlasem výrobce můžete provést přestavbu individuálně, tedy opatříte si písemné potvrzení - souhlas od výrobce a pak zajdete na úřadu, kde vám vystaví písemné rozhodnutí...Počítejte s tím, že musíte doložit homologaci sedaček, nelze tam tedy namontovat cokoliv, a následně ještě absolvovat TP, s technickým protokolem pak zpět na úřad...Homolopgaci sedaček, to znamená povbrzení od oprávněného subjektu, že jsou sedačky určeny pro tento druh a typ vozidla, lísteček z vrakoviště asi nebude stačit...
3.) Nejednodušší je využít služeb firem, které mají k přestavbě aut z M1 na N1 a obráceně povolení od MDCR, ty mají zmocnění zapsat přestavbu do velkého TP a následně na úřadu za 50,- Kč tuto změnu zapíše úředník do registru a vydá nový malý TP kde bude počet míst upraven.
Předpokoádám že sem Jarda s Erikchem budou psát něco jiného, ale je na Vás co si vyberete,. v každém případě to bude něco stát a budou s tím starosti, a mimochodem, kupovat si vymlácenou dodávku na přepravu osob je kravina, i když bude cena lákavá...ceny, ceny ceny, ceny...o tom to je
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.