Nejste přihlášen/a.
při vypnutí zapalovaní turbo hlasitě dobíhá asi 5 sekund.auto jede dobře ,spotřeba nízká ale na plný plyn netočí více než 4500 ot.je to začátek konce turba?Díky
doplněno 15.12.10 23:31:díky, ale proč otáčky nejdou do červeného?
to že turbo dobíhá je o.k. dochlazuje se(jakože)-točí totiž až 100 000 otáček/min.,což je docela mazec..U turbín obzvlášť je dobré si hlídat jak množství,tak kvalitu oleje...A jinak díky báječnému vynálezu EGR ventilu,díky kterému motory "dýchají" ten veškerej bordýlek co vypouští-což by měly dělat katalyzátory,filtry(FAP),močovina apod.a ne "znovuspálení"...,tak bude asi trošku(víc)zaneřáděné-takže není to jeho počátek konce,ale "prosba o řádnou očistu...,a ideálně by bylo celé slavné EGR poslat tam kam patří(nechci být sprostý,ale přesně tam...)-jenže u Fordu obzvlášť je pak problém s ŘJ,která při zaslepení hází nouzový režim...
erikchu, mohl bys vymyslet fintu, jak vyhodit filtr pevných částit a očurat přitom elektroniku u Peugeotu 307 a vyšších, když si někdo koupí taxík z paříže a zjistí, že má najeto místo 60 tis.km téměř 180 tisíc a filtr nejde vypálit, protože už jednou "vypálen" byl, ani vyčistit, protože se obratem zanese, z výhodné koupě se stane nevýhodná...
Filtr pevných částic lze jednoduše zlikvidovat,sám jsem to několikrát dělal na VW Passat 2,0TDI. Stačí jej vyndat,odříznout zadní čelo a vyndat tři díly vložky.První dva se vyhodí, třetí se heftne svářečkou na kraj filtru.Čelo se přivaří a celé se to dá zpět. Čidla na kraji a na konci filtru přestanou reagovat, protože se už nezvýší odpor průtoku spalin a nespustí čistící program. Ten jeden díl vložky tam musí zůstat, aby čidla nehlásila závadu, přecijen nějaký přetlak tam musí být. Dá se to udělat i u nového vozu v záruce, pokud pěkně sváříte. Je to bez jakéhokoli zásahu do řídící jednotky, pouze mechanická záležitost.
Druhou možností je vyndání filtru, jeho náhrada trubkou. Pak se zlikvidují všechna s tím spojená čidla a řídící jednotka se přeprogramuje.Nemám rád zásahy do ŘJ, většinou všichni časem zpláčou nad výsledkem.
Pokud píská opravdu turbo, tak se dá ještě zrepasovat, až klekne úplně, vyjde to podstatně dráž. DPF řešit nemusíte, ten tam není, jak píše kolega tomason.
Mě turbo píská už 50000km a pískat ještě bude,dlouho záleží zda píská jenom někdy a málo a nebo houká pokuď houká tak odchází na tuty.Já mám 1,8tdci a těm občas turbo píská aniž by se poroučelo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.