Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzající vnitřní mechanika dveří

Od: jonky26® odpovědí: 7 změna:

dobrý den, rád bych se vás zeptal. v tomto mrazivém počasí mám problémy se zamrzajícím vnitřním mechanizmem dveří. zámek normalně v pohodě odemču ale dveře už otevřít nejdou. Přimrzli k těsnění nejsou jen to zamrzá někde v té vnitřní mechanice která se otvírá klikou. Nejde to otevřít ani z venku a ani ze vnitř. Můžete prosím poradit čím to může být? popřípadě co na to použít at už to nezamrzá? do zámku jsem nastříkal klasický olej WD ale stále to přimrzá. plánuju že asi sundám cely tapecírunk a něčím to promažu. Nebo máte někdo jiný nápad popřípadě co na to použit? Moc děkuju za odpovědi. Už mě nebaví s mojí postavou každé ráno lést do auta kufrem;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

3x

zámky,celé mechanismy,"nasbírají" spoustu prachu a ostatních nečistot,které i s mazivem vytvoří ve značně minusových teplotách velmi tuhou "strusku"-no a až se stane to co se stane-že už samotná mechanika nezvládá...takže jedině opravdu rozebrat,odpojit opatrně táhla(zejména pozor na plast.čvončíky,ve kterých jsou táhla usazena a zaaretována-rádi praskají),cebtrál atp.vyndat opatrně rozebrat tech.benzínem(například)vyčistit odmastit-jemně grafitem promazat a namontovat zpět...A mějte s sebou "rozmrazovač",např.malá lahvička s modrou kapalinou za pár kaček na každé pumpě-sice se k mechanice zvenku nejspíš nedostanete,ale kdyby náhodou zámek apod.

ar*
hodnocení

3x

Jak píše Erikch nejépe je to celé vymontovat a omýt v tech. benzínu, i když pokud není garáž tak je to spíš práce na teplejší počasí. Teď v zimě to jde řešit "vyplávhnutím" odmaštovačem na brzdy (ve spreji). Pak celé prostříkat olejem, na to je nejlepší grafiťák. Hlvně né "zaručeným" silikonovým olejem.

stafan*
hodnocení

1x

Ono to asi bude nejlepší řešení, sundat tapecirunk, pokud mate horkovzdušný broving tak cely ten repetercajk vysušit a vystříkat konkorem nebo alespoň WD. V létě pak provest genaut promazání nějakou šmirzajfou.

hodnocení

1x

Jak správně napsali kolegová, já dodám nehezky. Zanedbaná údržba. Teď v zimě jen dírkou, otvorem nastříkat mazadlo ve sprei, v teple rozebrat ...jak napsal první @erikch

filipecjiri*
hodnocení

0x

Dobrý večer omlouvám se za vlezlost ale chtěl bych se zeptat na jedno pán píše že zámek prostříkal sprejem WD mě v zaměstnání přesvědčily o tom že v tenhle sprej obsahuje vodu proto není dobrý na promazávání zámku. Co vi na to.

ar*

Ono je to sice zanedbatené množství ,ale do zámku je opravdu nejlepší grafitový olej, prodává se také ve spreji. Oleje jako WD a Konkor je lepší používat na jiné práce, kde jsou výborné

doplněno 13.12.10 22:21:

oleje.cz/...

nejnakup.cz/...

jambus*

není spíše na WD-éčku napsané,že vytěsňuje vodu? a né,že obsahuje.:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]