Nejste přihlášen/a.
Včera sem koupil starýho mercedesa a nezeptal sem se na co to jede. Mam jen otp,tam píšou model 200,typ 114.Čuchal sem k nádrži,ale smrad nejde idetifikovat.Púvodní majitel mi nebere mobil.Poradte,nemohu jezdit.
Tý jo, kdyby Admin pořádal soutěž o otázku roku, jste žhavý kandidát:D. Ale zkusím poradit. Nejprve auto obejděte. Je jedno jestli zleva doprava nebo zprava doleva. Když vzadu uvidíte nějaký nápis a u toho písmenko D nebo TD, tak máte diesela, ten jezdí na naftu. Nedívejte se ale na registrační značku, tam ty písmena znamenají něco jiného. Nebo zkuste zapnout zapalování (to jest otočit klíčkem trošku doprava až se rozsvítí kontrolky na palubní desce). Když tam uvidíte jednu kontrolku, která vypadá trochu jako spirála nebo tak nějak a ta po chvíli zhasne, je to kontrolka žhavení - máte opět diesela. Nebo přijeďte k pumpě, otevřte víko nádrže a zkuste do otvoru vstrčit kovový konec tankovací hadice na benzin. Když máte otvor malý, hadice se nevejde, máte opět diesela. Nebo vyhledejte svoji matku, přítelkyni, kamarádku, sestru atd. atd., je jedno kterou ale musí to být blondýna, a požádejte ji, ať se zeptá nějakého nejbližšího chlapa v montérkách, ten se na auto koukne a určitě poradí.
nafťák poznáte, "mlátí" = silně klape motor (až hrčí) benzín nemá takový rány v motoru spíš šustí. NAvíc u benzíňáku nesvítí při startu kontrolka žhavení.Mj. v techničáku by mělo být napsáno palivo!
Miramira, v podstatě máte pravdu ,ale u auta ze 70 let může být motor už tak vylágrovanej na šálách že benziňák má pro laika téměř totožný zvuk, u člověka ,který neví co koupí by mě to nikterak nepřekvapilo. :D
Bude to benzin,má to totiž čistej vejfuk,žádný saze.Co je větší malér,nalejt naftu do benzinu,nebo benzin do nafťáku?
Nafta do benzinového motoru je průser, trocha benzinu v naftovém motoru až takový problém není. Někdo dokonce přilévá do nafty benzin aby v zimě tzv. nezamrzala. Ale doporučuji neexperimentovat.
kt8d5, Mercedesu který se vyráběl někdy v letech tuším, 1967-76 nafta v benzinu nic hrozného opravdu neudělá(vypustit , nalít benzín a jede se dál) , pokud by to bylo obráceně a benzínu tam bylo podstatně víc než nafty tak se to čerpadlu určitě nebude líbit.
Náhodou pěkný coupe,moc jich nejezdí a neni ani škráblý.A za cenu 7tis a ekol. poplatek to nikde nekoupíš.
Já jen, že u mě je priorita při výběru motor, až pak ten zbytek...Druh paliva najdete v techničáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.