Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prodávám automobil a chtěla jsem se zeptat, jak mám postupovat když mi přijede kupec. Ozval se mi zájemce, že by se chtěl na auto přijet zítra podívat, bohužel mám finanční problém a auto musím co nejrychleji prodat. Jak tedy postupovat a kupce zlákat aby si ho odvezl? Automobil je samozřejmě v pořádku a prodávám ho čistě kvůli penězům. Děkuji. Flautová P.
Postupujte jako pan Svěrák ve známé české komedii, upozorňujte sama kupce na všechny vady o kterých víte a o kterých nevíte ty si vymyslete, snižujte pokaždé cenu k jednání o tisíce, nebo raději o desetitisíce a určitě si plácnete...
Většinou se prodávají auta kvůli penězům, ale jako malý kluk jsem prodal jedno autíčko kvůlli hliněným kuličkám...Ty ale k umoření dluhu nebudou stačit...
Jestliže se kupec rozhodne pro koupi,sepište prodejní smlouvu(nezapomeňte uvést do smlouvy zjevné závady,aby nenastala situace,kdy by mohl požadovat odstoupení od smlouvy),zajeďte na úřad a vozidlo odhlašte.Kupec po předložení kupní smlouvy si auto nechá přihlásit na sebe.Inkasujte a veselte se. Ještě poznámka: nepřistupujte na žádost,že se v autě projede sám,to by jste nemusela už vidět ani kupce ani auto.Vzory na kupní smlouvy najdete na internetu.
určitě kupujícímu nedávejte najevo,že akutně potřebujete kačky-jelikož vás "srazí" na ceně,a stejně tak i obráceně...Vy chcete prodat co nejdráž,kupující koupit co nejlevněji...,nějaký prostor pro "slevu" předpokládám máte,i jako řekněme určité gesto-tak,aby obě strany byly spokojeny...A "plácnete-li" si,určitě sepište řádnou kupní smlouvu s nacionály(to je nejdůležotější část prodeje-pro vás do budoucna,kdyby byl jakýkoliv problém),odhlášky v registru a na pojišťovně jsou řekněme podružné-né nedůležité...Tak ať to klapne...
A co tak si najít nějakého známého, co se v tom trochu vyzná (prohlídka vozidla, projížďka ..), pak pochopiteně řádnou smlouvu (pak by se na ní mohl vytočit, s ní je to dost ošemetné, když víte, že jakési chybky auto má, většina něco skrývá a půl roku se pak třepat). Pak na něj vozidlo odhlásit , pojistka.
S cenou se podívejte na intu za co se to prodává a stanovit rozumnou. Když nemá prachy a auto je po rv 2000, ať si vezme úvěr. Ne na splátky vám!
předveďte vozidlo, uzavřete kupní smlouvu a současně převezměte kupní cenu (nikoli na splátky) - starší vozidla platí při prvním prodeji ekologickou daň
proveďte odhlášení majitele vozidla - VTP
zažádejte o ukončení pojistné smlouvy u své pojišťovny + žádost o potvrzení o bonusu
nový vlastník se nechá zaredistrovat do VTP a uzavře si ihned povinné ručení
pokud kupujete nové vozidlo nezapomeňte na uzavření povinného ručení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.