Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Administrativa - přepis auta živnost

Od: vito* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár otázek. Odpovědi jsem zde nenašel, pár podobných dotazů zde padlo ale nic z čeho bych pochopil pořádně odpověď na mou otázku.

Chtěl bych občas koupit a prodat automobil za účelem výdělku. Mám živnostenský list.

Jak řešit administrativu při nákupu/prodeji auta? Když auto koupím musím sepsat smlouvu, tam předpokládám musí být moje údaje včetně IČO nejlépe počítám s razítkem. Pokud se auto prodává od majitele a není v polopřevodu nechal bych ho na sebe odhlásit a následně dalšímu kupujícímu prodal na kupní smlouvu s tím že si to přehlásí na sebe (funguje to tak, mám s tím zkušenost). Pokud je ovšem auto v polopřevodu musím to na sebe přehlásit nebo lze být ještě nějak prostředník? Respektive jak to dělají autobazary když vykupují vozy, píší je na sebe nebo jak to funguje?

Taky jak je to s pojistkou, musím nějakou platit když bych auto neprovozoval a měl ho jen kvůli výdělku?

Prozatím je to všechno, pokud by mě něco ještě napadlo tak to sem doplním případně se doptám v komentářích.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

pokud budete nakupovat ata ve 3xAAA, postup bude jiný než když budete nakupovat auta v SRN

doplněno 07.01.14 13:41:

bylo by dobré ujasnit si, co přesně chcete, a když budete vědět co přesně chcete, zeptat se přesně na to co chcete slyšet

vito*
hodnocení

nechci kupovat auta od AAA ani v SRN, chci kupovat auta v ČR od soukromých osob a následně je prodávat dále soukromým osobám, ptám se tedy na legislativu jestli je nutné auto přepisovat jakkoli na mě nebo to lze nějak obejít a jestli je nutné platit pojistku na auto které nechci užívat...

nu*

není nutné auto přepisovat na pře-prodejce, stačí odhlásit na nového majitele

pokud auta nebudete provozovat podle zákona, nemusíte platit pojistku, ale v tom případě se bude ČKP pokoušet od někoho vyinkasovat sankční poplatek, doporučuji prostudovat informace na stránkách www.bezpojisteni.cz, vztahují se i na autobazary

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]