Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba LPG

Od: freezer odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, zajimal by mě Váš názor, kolik si tak může vzít plynu honda accord, 2,0 96 kw 1994. Nejlépe někdo kdo má vlastní zkušenosti.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

kolega měl accordíka tu 150 koníkovou 2.2 v plynu-klasika sání,a drandil (a že drandil) 12-14 litříků...,se sekvencí můžeš i méně-ale hodně záleží na seřízení(ať už jakéhokoli typu plynu)...

nu*
hodnocení

0x

spotřeba LPG je asi 1,2- násobek spotřeby benzinu

freezer
hodnocení

Počítám, že by to mohlo jít tak kolem 10l plynu, jezdím denně trasu zhruba 65 km z toho 50km po dálnici s opravdu lehoučkou nohou ( 90-110 ) obvykle nemam kam spěchat tak si to užívám. Myslíte že by se dalo dostat pod 10l? nebo to u že je taková spodní hranice díky váze automobilu a obsahu?

erikch*

postavil bych to asi takhle-záleží na nákladech za pořízení a montáž plynové pal.soustavy,případně poř.cena Hondy s již namontovaným plynem...Sekvence i s montáží se nechá lehce přes desítku řešit(komplet nová i s odbornou montáží-ale bez of.nahlášení,což je tuším bůra-proč ho státu jen tak cpát,že?!) Jinak plyn ať takový či onaký je stále(a bude)nejlevnějším palivem-stát na to nemůže nasadit spotřebku(oproti naftě a benzínu),jelikož plyn je zároveň i topivem...Takže se dá dostat i pod 10litrů,s V6 3.0 jsem se taky přiblížil-zkouška...Jinak s plynem právě můžeš vychutnávat super vysokootáčkové atmosféry od Hondy-kdysi jsem měl CRX VTEC(160 kobylek na 1.6 motor),a to byla nějaká 92-o tom si mohly ostatní automobilky nechat zdát-bez přeplňování dostat z 1.6 motoru 160 koníků...,prostě Honda je Honda...

nu*

"oficiálná nahlášení" na úřadu je za 50,- Kč, pokud montáž v TP potvrdí firma která má k tomu zmonění od MDCR...nevím na čem chceš šetřit

erikch*

nevím jak dnes(proto jsem uvedl "tuším")-dříve se platil "poplatek"-nevím přesně jeho název,jelikož jsem se tomuto typu "výpalného" od státu s úspěchem se všemi plyn.auty co jsem kdy měl vyhýbal,a byl tuším 5000,- kaček...Je-li to dnes pouze za 50,- tím lépe pro všechny...,není o čem diskutovat...

fidonet*
hodnocení

0x

určitě to nebude 10 litrů. Vycházejte z toho kolik máte spotřebu v benzínu ( nafty ) a a pak si to vynásobte koeficientem. U benzínu tak + 10% u nafty netuším :) Muj žigul 1600 s mou těžkou nohou a svižnou jízdou bral 11 litrů benzínu ( 12 litrů LPG ) . Když jsem jel na minimální spotřebu tak jsem dosáhl 9 litrů LPG, ale to byla opravdu vyjímka. U 2.0 litrového motoru počítejte minimálně 11-12 litrů , ale i tak se to finančně vyplatí. MOC se to vyplatí! Mě se to vrátilo po 3 letech ( malo jsme jezdil ). Kolegovi co jezdil denně do práce již za 10 měsíců.

erikch*

jen tak mimochodem-jak chceš jezdit na LPG s naftovým motorem...? To by byla velká frajeřina...

fidonet*

říkam .. netuším jak s naftou. Asi netuším proto, že to ani nejde :) Tím jsem alespoň více k obrazu , že to ani neexistuje. Dík za info :) *palec*

tomasko*

Ono totiž jezdit na LPG s naftovým motorem lze. Velmi úspěšně se přestavovaly třeba Avie. Přestavba je to náročnější, většinou se mění hlava a přiává zapalování místo čerpadla. Nevýhodou této přestavby je už nemožnost použití jiného paliva než LPG, ale zato to u avie vyřešilo problémy se zimním startováním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]