Nejste přihlášen/a.
Dnes jsme si přivezli Fiat Brava 1,4 12v z roku 1996, pěkná ojetina v dobrém stavu. Když jsem auto umýval, a měl jsem zvednuté stěrače, syn ze zvědavosti pustil stěrače a od té doby nejdou ani přední stěrače ani zadní stěrač. Nereagujou na páčku, nejdou ani ručně rozběhat. Jak kdyby byly zablokované, zkusil jsem prostříknout WD-čkem, ale žádný úspěch. Věřím tomu, že to je nějaká hloupost, kterou zvládnu opravit i já sám. Do servisu se mi moc nechce. Když jsme auto kupovali, fungovalo vše, a předchozí majitel s tím "prý" žádný problém neměl, což může být pravda i nemusí. Napadá někoho co by to mohlo být? Předem děkuji za každý možný tip.
V prvé řadě mrkněte na pojistku. Jen vás předem upozorňuji na používání opravdu kvalitního oleje a výměnu po 10 000, jinak motor odejde. Tyto 1.4 jsou tomu dost náchylné mají slabé kanálky mazání které se rádi ucpou a pak hrozí totální destrukce motoru
Pojistku jsem vyndal a strčil tam totožnou z klaksonu, alespoň podle příručky to bylo z klaksonu. Účinek žádný. To byla druhá věc co jsem udělal po WD-čku, zapomněl jsem se zmínit. Moc se omlouvám. Olej jsem dnes vyměnil, sice prý byl nový, ale neriskuji.
Chce to změřit jestli jde k motorkum proud a jestli není problém v páčce. Začal bych u zadního stěrače, je tam jednoduší přístup a navíc je lepší motorek a mechanizmus rovnou promazat. Jako u každého Liftbacku mechanizmus trpí a zanáší se. U předních stěračů je ten přístup k motorku horší, možná že se na něj dostanete otvorem na výměnu kabinového filtru, který je v místech před spolujezdcem.
Teď bez urážky, zkoušel jste ty stěrače při zapnutém klíčku?
doplněno 08.12.10 19:30:.
Děkuji za radu, hned ráno zkusím, potom se ozvu alespoň jestli to zabralo. Myslím, že tam proud jde, slyším hučení motorku,. Jen se nic nehne, ani rukou nejdou rozhýbat. Takže když už vím kudy, rozeberu, vyčistím a promažu. Dobrou noc.
doplněno 08.12.10 19:55:P.S: Klíček jsem měl O.K., zkoušel jsem to i při nastartovaném .
Pokud budou "zarostlý" mechanizmus je nejlepší suntad celé to plastové torpedo a mechaniznus vyndat pořádně vyčistit a omít tech. benzínem a pořádně promazat grafitovou vazelinou. Pak je už na roky pokoj. Pokud slyšíte že motorek má snahu , tak ho raději netejrejte a rovnou to pomažte.
No, já ty pravopisné chyby také moc nemiluji, ale když vidím, že někdo odpovídá věcně a snaží se doopravdy pomoci, tak bych hned neurážel.Že někdo nezná všechny vyjmenovaná slova, neznamená, že musí být úplný "debil"...
No jo no, je to ostuda fláknou tam takovou hrubku, ale stalo se. To že znám vyjmenovaná slova po "m"snad dotvrzuje starší vlákno poradte.cz/... , i když jako obhajoba je to slabé. Občas se prostě stane že se člověk zaměří na problém jak nejlépe poradit , z čehoš můžou vzniknout takovéhle hrůzy. Ještě větší je ostuda když se někdo musí schovávat za honem smyšlený nick a nedokáže podat kritiku normálně. Holt každý máme páteř jinou , u někoho je opravdu skolioza již pokročilá.
Vladaji Vám děkuji, za hrubku se omlouvám.
Ostuda to není, narozdíl od těch kritiků jste mi poradil a to naprosto dokonale, klobouk dolu! Stěrače mi fungují, byly zanesené, díky radě od Vás jsem ušetřil pěkných pár stovek na dárky k Vánocům pro děti. Z gramatikou bojuje každý druhý člověk v republice, ale urážky a hrubost bravurně zvládá 9 z 10 Čechů. Mnohokrát Vám děkuji za rady a Váš čas, jste profík. S pozdravem Jiří Prišč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.