Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba Audi A6 2.5 automat?

Od: michalll* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, zajímala by mě spotřeba Audi A6 s motorem 2.5 TDI a v automatu...Máte s tím někdo zkušenosti? Vlezu se do 8 litrů?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Určitě ne. Spotřeba je minimálně od 9l, počítejte 10 litrů.

erikch*
hodnocení

2x

před lety jsem nějakou dobu drandil s tou seriovou 180 koňovkou ve čtyřkolce a podle budíku(computeru) jsem byl na nějakých 7,8-pokud si dobře pamatuji-jen podotýkám,že v Krkonoších a s vědomím,že mi v ní ležej kačky-na kšeft,takže klidná jízda,občas trošku zatopeno pod kotlem...Kámoš teď po Praze(čistě jenom město) jezdil s Allroadem(taky 2.5,ale čip) za nějakých 10 litrů...Ale je to individuální,podle stylu jízdy-navíc budeš-li jí mít čiplou,tak krom velkejch čmoudíků bude i trošku víc papat...

michalll*
hodnocení

Díky, no, čekal jsem to tak nějak, podle těch nízkých cen na trhu...Myslíte, že to samé autko ale bez automatu by se dalo živit o 1- 1,5 litrů méně?

marenka*

Ta nízká cena není kvůli spotřebě, (bez automatu si odečtěte 0,5 litru), ale kvůli motoru. Pokud ho někdo neudělal před vámi, tak si připravte alespoň 60 000,-, to stojí jen výměna vaček. Ten motor je prostě nejhorší, jaký kdy byl v Audi vyroben.

tomasko*
hodnocení

0x

Auto s manualem bude jeztit o trochu za méně, ale hlavně ušetříte značné peníze za go automatické převodovky, či její výměnu.Jedná li se vám o koupi auta zcela nového, automat vám vydrží bez problému tak do 180tis.km. Asi mi tu nějací chytrolíni budou nadávat, že mají na automatu od renaultu najeto milion, tak proč manual, ale to už tak je.

michalll*
hodnocení

Takže takhle poruchové jsou tyhle motory nebo automaty u těchto motorů? Netušil jsem, že audi může mít tak špatné motory...

Jakého automata byste doporučili v ceně okolo 150tis?

marenka*

No, ono je tak hodně poruchové obojí. U automatu je to dané najetými kilometry (to je u každého automatu). Audi má dobré motory, ale zrovna tenhle je špatný. Ten se jim nepovedl.

doplněno 08.12.10 13:53:

Tady je problém v tom 2,5 TDI, zkuste se podívat po 1,9 TDI, ale tam si nejspíš budete muset odpustit automat.

tomasko*

Velmi dobrá rada, 1,9TDI a manual a máte po problémech a ještě pěkné auto.

ar*

No Meruš tak trochu nesouhlasím, že ty motory jsou až zas tak mizerný. Ve Fy jsme měli taky A6 2.5 TDi a nalítáno tam bylo nějakých 450 000 když to šlo k novému ženichovi a stále vačky OK. Pokud se dává kvalitní olej a je výměna 10000-15000 tak motor vydrží podstatně déle. Samozřejmně dobré zacházení. Spotřeba vycházela malinko pod 8, ale většinou delší trasy žádné couračky a byl to manuál né automat. A ještě k té 1.9 do tokovéhlé "káry" 1.9 no Maruš to si zaslouží více válců než jen 4.:D Audi A6 4 válec to je jak Ferarri diesel.

marenka*

To už nebylo myšlený ve spojení s A6 ;) Já tu ťukám diktované. :D Tak to špatně vyznělo. Záleží na autě, co máme A8, tak sám manža uznal, že nalítat s ní víc jak 60tis. za rok, tak nás sežere. *zed*

tomasko*

Ono to s tím motorem není tak tragické, ale je pravdou, že tento typ motoru se moc nepovedl.Co se týká auta s automatem, netroufl bych si za tuto cenu něco doporučit. Staré auto v automatu je totiž damoklův meč, čili může kdykoli nečekaně kleknout, a oprava je vždy problém, a závada se může za týden opakovat.Pak následuje spor s opravcem, výměna převodovky za jinou a za chvíli další závada.

No tezko to svadet na automat, nebo manual. Ja mam Volvo 850 94, v automatu a benzinu a pri klidne jizde (kolem 90 km/h) si vezme 7-9l...Po meste vic, ale to kazde auto...Jina ma nalitano pres 200tkm a prevodovka radi jak po masle, je to o ridicich myslim...Navic motory pro Volvo tenkrat vyrabelo Audi, konkretne typ B5252 S takze tak!

michalll*
hodnocení

Díky tedy...Vidím to tak, že zůstanu u manuálu...A 1.9tdi...Což mám teď u Octavie, takže zůstanu asi ještě dlouhou dobu u Octavie :)

raadek*
1.9TDI byl poslední VW motor, který s řádnou údržbou natočil milión kilometrů, takže si ho važte, dodržujte pravidelný servis a měňte olej po 15 tisících kilometrech. Jak řekl jeden servisák - Dobrá auta byla, teď už bude jenom hůř. R.
michalll*
hodnocení

15 tisíc olej jasné, a rozvody se dělají znovu po kolika km?

marenka*

Záleží na ročníku. Některé měli 60 tis, některé 90. ;)

michalll*
hodnocení

1.9 TDI 2001 81kw

marenka*

Rozvody po 90. Ten olej, jestli máte Long-live, tak olej po 30. ;) U normálního je to po těch 15.

raadek*
Právě, že testovali Long-live olej a po 17000km už neměl takové vlastnosti, které by měl mít, takže se doporučuje 15000 bez ohledu na doporučení výrobce. R.
erikch*

ono k automat.převodovkám-půlka světa jezdí s automatama(Amerika,Austrálie atd.),a to už více jak 50 let...Ale-chtějí pravidelnou výměnu oleje a zároveň ty malý "filtříky" tam-což u nás nedělá nikdo,a proto jsou ty převodovky v takovém stavu v jakém jsou...A k motorizaci-jak píše ar-do velkýho auta(a tím i těžšího)patří velký motor,navíc i přes dnešní snahu koncernu(nejen VW)a třeba jeho 1.2i turbo,objem je ničím nenahraditelný...Opět názorně USA-starý dobrý Hemi V8 5.7 jede se už x desítek let a držák(od Corvette až nevím po co),sice trošku papá(s LPG to už je přijatelný),ale majitele pomalu přežije-a to říct o 1.2 turbo VW asi půjde velmi těžce...,což se velmi brzy ukáže...

ar*

Víš Erikchu ona americká auta to je kapitola sama pro sebe. Když otevřeš haupnu tak na tebe kouká stará kovařina a máš dojem, že tam je snad motor ZILa. ˇUčinost brzd je tak na úrovni MB 1000 a spotřeba jak MIG 21 , když z toho 5 litru dokážou vytáhnout udavanývh XXX kW tak ve skutečnosti to je tak XX kW. Holt asi mají ameračini "větší kW" .Spracování aut se s evropou a japonskem nedá srovnat. Mohou se tak srovnávat i indickou automobilkou TATA. Dle mého názoru, kdyby amici nebyli takoví šovinisti tak většina amerických automobilek už neexistuje a nebo má nového majitele a auta se tam jen montují. Proč mylslíš, že se ve světě jejich auta absolutně neprosadila. Jsou to prostě jen líp oblečení rusáci.

K těm automatům, já bych je nikterak nezatracoval, někomu vyhovují tak proč ne, ani poruchovost není až tak drastická. Pro mě osobně ,ale "kvedlik je kvedlik" já ani tempomat nemám zapnutý a ještě aby za mě někdo řadil :D

erikch*

nahodil jsem pouze pro ilustraci ,že objem je nenahraditelný a zároveň s automaty-mám pár známých co sem začli tahat káry z usa už v 90,no a stará-li se člověk o automat,tak je nesmrtelný-a že nějaké zkušenosti s tím za ty roky mají...osobně jsem měl taky pár matů(vše s V6 3.0)-na horách v zimě žádný stres zda vyjedu,zaparkuji v narhnutém sněhu apod.,prostě na pohodu-jel jsem pořád...Jinak usa výkony(a jejich kubický "inče" atd.)je opravdu kapitolou samo o sobě-svezl jsem se onehdá Corvettou,klasika 5.7V8 digitál 84rok (právě díky oněm známým)a byl jsem trošku zklamanej-na to,že jakože kategorie supersport,tak nic moc(čekal jsem víc)-nemluvě o faktu,že uvnitř je člověk jak ve vaně,před sebou vidí až tak od 10 metrů-díky tomu kilometrovýmu čumáku...Ovšem na druhou stranu poladěná Corvettka Big Block-obsah tuším 7.4,to už byl rachot,ale v té jsem se,bohužel, jen vezl coby spolujezdec...Ještě ohledně kvality-je pravdou ,že s Evropou,natož japončíkama,se nemohli rovnat-ale posledních pár let(třeba Cadillac)šel hodně kvalitou nahoru,navíc nestojí ranec a mně osobně se i líbí...

doplněno 08.12.10 21:39:

ještě mne tak napadlo ohledně brzd-nevím zda to bylo pravidlem,ale zrovna ona Corvettka,v níž jsem drandil,brzdila festovně-žádné ABS,protiskluz,stabilizace apod. -ale o tom by to mělo být-když to neumíš uřídit,ubrzdit-tak do toho nesedej...Dnes na to lidi moc spoléhají,myslí si,že fyzik.zákony pro ně neplatí,že na sněhu to se zimákama neklouže atd.-no a pak je večer sledujeme ve zprávách omotaný kolem stromu ap.,bohužel tenhle svůj omyl zjistí poprvé a zároveň i naposled...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]