Nejste přihlášen/a.
Ahojky lidičky!
Při přepisu auta na nového majitele, jsem omylem, z jiného dokladu, vyplnila do tiskopisu jméno člověka, který však nebyl ten, kdo si ode mně auto zakoupil. Byla jsem totiž současně přihlašovat na své jméno jiné auto a papíry se mi pomotaly. Nechodím přehlašovat auta každý den a tak jsem byla zmatená. No jo, blondýna! Paní za přepážkou opsala iniciály z tiskopisu do velkého techničáku a bylo hotovo. Já však až doma zjistila, že je to špatně. Tak jsem další úřední den mastila na registr a tam mi bylo sděleno, že je to moje chyba. Musím tedy napsat čestné prohlášení o tom, jak jsem se chyby dopustila, jak děsně jsem blbá atd., a oni zpět přepíší auto na mě (samozřejmě za poplatek 800,-Kč) a pak ho zdarma přepíší na toho správného majitele. Podle mého je ale chyba na straně úřadnice, která měla porovnat údaje na tiskopisu s údaji na kupní smlouvě. Proto se přeci kupní smlouva předkládá, nebo ne? Já vím, za blbost se platí, ale tohle je dost drsné, ne? Pomozte mi, díky!
Loni se mi tohle stalo obráceně-psal jsem pánovi k dokladům(na přetavbu) mailem nacionále člověka,na nějž mělo být odhlášeno a svoje nacionále jako adresáta dokladů poštou...No a pán to otočil a udělal odhlášku na mne-takže přesně jak píšete druhý den znovu na úřad,požádal s vysvětlením paní za přepážkou o co jde-a ta bez problému zápis se svým razítkem a parafou přeškrtla,dolu do poznámek TP napsala "odhlášeno na..." a zcela zdarma,na počkání,podotýkám Zlín-takže to jde-je to o lidech...Zkuste zajít přímo k vedoucímu odboru,situaci mu osvětlit,sklopený zrak apod. a modlete se aby byl "normální"...
Podle popisu dané situace se jedná o tzv.polopřepis.Spojte se ,pokud máte tu možnost,s nabyvatelem dotyčného auta a vysvětlete mu o co jde. On si totiž bude muset do velkého techničáku stejně nechat napsat svoje nacionále.Je otázka,jaký problém s tím bude mít on sám.
pro nového provozovatele to v každém případě bude 800,- ukládá to zákon o správních poplatcích za registraci, za každopu registzraci...včetně eko-daně,...auto mohlo být už dávno příhlášeno, kdyby ta naivní blondýna sepsala doma u televize fiktivní kupní smlouvu mezi omylem zapsaným člověkem v odhlášce a novým provozovatelem,novému vlastíkovi-provozovateli by to vysvětlila , ten se už dávno mohl na základě této smlouvy přihlásit ve svém trvalém bydlišti...nebo mu to mohla zajistit blondýna na zukaldě jeho plné moci a předat mu auto už přihlášené na jeho jméno...ale lepší než logicky přemýšlet je hledat chybu u jiných
Moc děkuji všem dobrým lidem za to, že se mi snažili pomoct. Už se v tom nebudu vrtat. Nějak to na úřadě dopadne a nejspíš za to zaplatím. Tak si budu chvíli kupovat levnější šampony na svoje blonďaté vlasy, no! Přeji vám všem krásné Vánoce!
Jdná se o zápis v kolonce, nebo jen v malé mezikolonce velkého TP? Chyba je na Vaší straně, co uvedete do žádosti to se zapíše...proč jse si nekontrolovala zápis sama, hned na místě? Kdo vás pořád povede za ručičku?Paní zadá do registru rodné číslo dotyčného a automaticky se jí na obrazovce objeví platná adresa atd, pokud je r.č. správné...Voží TP a vytiskne to
Oóóóó " Pan Bezchybný!
Až budu potřebovat zkritizovat svou osobu, obrátím se na vás. Díky za názor! Hlavně nikdy neudělejte chybu!
Ne, kolega se snaží nazanačit jak svou chybu přehazujete na ostatní. Takže se nevztekejte.
K otázce se vyjádřilo dost lidí.
Moje rada : jít tam znova, k jinému okénku a všechno může jít bez problémů. Mě se to podařilo.
Poslouchej blondýno, zvedni zadeček a jdi to řešit na úřad, nechápu proč sem vůbec píšeš, o tom že jsi udělala kravinu nemusí vědet celý svět, osvědčení o registraci je veřejná listina a za její obsah ručí stát, pokud si myslíš že je to cár papíru, tak ho hoď hned do záchoda a nic neřeš...Nechápu proč jsi se na ten úřad hned nevrátila a neřešila to, nechápu proč by měla úřednice chtít vidět nějakou kupní smlouvu, kterou stejně nemá možnost ověřit si, a ani jí to ze zákona nepřísluší...Úřednice si ověřuje údaje podle registrů, opakuji ještě jednou pro tebe, když napíšeš do žádosti " vozidlo odhlášeno na" a uvedeš tam údaje člověka, na kterého auto odhlašuješ, úřednice si přesnost a správnost osobních údajů ověří podle rodného čísla dotyčného nebo podle IČ a následně tyto údaje vytiskne do TP...Když jí podstrčíš jiné údaje, vztahující se k jiné osobě, tak si je ověří opět podle registru, tak, že do počítače naťuká rodné číslo té "jiné" osoby a na obrazovce se jí objeví jméno, příjmení , přesná adresa tak jak byla nahlášena v evidenci obyvatel.Tak co má ta úřednice po tobě ještě kontrolovat? Zda jsi napsal kupní msloubu přesně pode občanského zákoníku, zda tam nechybí datum, podpisy, a další náležitosti? Kupní smlouva jí v této souvislosti ze zákona nezajímá, Tak tady laskavě nepomluvej kvůli vlastní blbosti úřednice...Doporučuji Ti trochu se zajímat o občanské a správní právo, potřebuješ to v každodenním životě, o to víc, že jsi blondýna...Pak nebudeš chodit na úřady s pěti igelitkama papírů, které vůbebc nepotřebuješ...sazřejmě že by jsi se měla přihlásit zpět do registru, abys mohla o něco žádat, zaplatit 800,- Kč poplatek za registraci a splnit další zákonné podmínky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.