Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s čkp

Od: andreau odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost jak to dopadlo s čkp pokud jste měli neodhlášené auto, které jste neprovozovali a chtěli po vás poplatek nepojištěných? a vy jste jim napsali, že dle zákona :
V uvedené době jsem neprovozoval uvedené vozidlo, tudíž jsem nemusel mít sjednané zákonné pojištění dle zákona 168/1999 §1 ods.2.
Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plech*
hodnocení

0x

To, že to auto stálo a nejezdilo v době, kdy bylo nepojištěné, nikoho nezajímá. Aby to někoho zajímalo, musely být RZ v depozitu (poté by Vás ani ČKP neobtěžovala, oni ví, které auto je v depozitu a které je přihlášené, ale bez pojištění), což nebyly, tudíž se tomu nelze vyhnout.

sebod*

plech. Nemáte pravdu. RZ NEMUSÍ být v depozitu a Vy přitom nemusíte platit. Vy jen musíte prokázat, že auto stálo na nějakém nejlépe soukromém pozemku a NIKDO k němu neměl přístup.

plech má jen polovoční pravdu!

vozidlo pokud neprovozuji, nemusí být pojištěno, avšak stejný zákon ukládá, co udělal se značkou. Musí se odevzdat na evidenci vozidel..

Nemíchat dvě věci, za každou je jiná sankce.

hodnocení

0x

osobně ne, páč nemám takové auto, ale spostě lidí, kterým jsem poradil co a jak, kdyby něco aby se ozvali se nikdo ještě neozval. Jsem přesvědčen, že soukromý subjekt nebude složitě pátrat a zjištovat, páč skočí po těch co neznají a zaplatí.

nu*
hodnocení

0x

Jde o to, která varianta je lepší, zaplatit zpětně dlužné pojistné plus penále, nebo sankci od správního orgánu za porušení zákona o povinném ručení v tom, že dotyčný auto dočasně nevyřadil...Samozřejmě že u nás nemůže být anarchie, chápu že s e různým vyčuránkůlm a socanům, co nemají na pojistku nechce platit, ale tyto vyčuránky musíme k placení nejak donutit, jinak do nás budou narážet, vrážet a bourat všude kdo to jen půjde a škody si budeme platit sami...

Ten spící malý český človíček, s nulovým právním vědomím, nic nechápající a na vše zapomínajiící musí dostat pořádný kopanec do p****e v podobě penále nebo velké pokuty, jinak se nikdy nenaučí ctít zákony...a ještě pár takových kopanců a vše rychle pochopí...Jako ten pejsek od I.P.Pavlova...

andreau
hodnocení

Nejhorší je, že nejsme socani a s autem se opravdu nejezdilo, vůbec neexistuje. Můj blbý přítel ho dal kámošovi i s velkým techničákem, kterej mu slíbil vše papírově zařídit s tím, že si ho rozebere na díly. Vykašlal se na něj a teď z něj ještě dělá blbce, že nebude za nikoho nic řešit. No za blbost se platí.

Andreo, NIC neplaťe. Najdeme řešení. ICQ 55180641, skype: milancukrar

nu*

za neexistující auto není důvod platit pojistku, není to logické ani normální, přítele vyměňte

nu*

ty vstupní informace z vás lezou jako z chlupaté deky

patamat
hodnocení

0x

Předpokládám, že už se Vám rady dostalo. Pokud ne, přikládám možný návod přímo ze stránem České kanceláře pojistitelů

sa-apl2.ckp.cz/...

Jak hladce půjde auto neexistující auto odhlásit závidí do značné míry na benevolenci a vstrícnosti úřadníků na Vašem dopravním inspektorátu. Pokud uspějete tam, tak pak už ČKP nebude velký problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]