Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formulář při autonehodě online

Od: pt® odpovědí: 30 změna:

Prosím, kde vytisknout na netu on line formulář, který se má vozit v autě pro případ autonehody? Časová tíseň, děkuji. - stařenka

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Většinou na webstránkách pojišťovny, u které jsi

doplněno 05.12.10 19:13:

autokopriva.com/...

pt®
hodnocení

Česká pojišťovna a.s. - stařenka

ar*

Pt , to nemusí být formulář přímo od ČP , ty formuláře jsou téměř totožné. Takže klidně vytisknout i od jiné poj. Jinak jak psal Milan, ale to je na déle, u vás to spěchá.

doplněno 05.12.10 21:14:

ceskapojistovna.cz/...

pt®
hodnocení

Mládenci, děkuji za pomoc. Já si jen připravovala věci na ráno do práce a tak jsem chtěla mít s sebou i ten formulář v autě, protože ten z pojišťovny ne a ne najít. - stařenka

pt, děvče, není zač děkovat nám mládencům. :)

to bude dneska krásný den...

pt®
hodnocení

Moc děkuji, už si jej tisknu. - stařenka

pt, lepší kontaktovat pojišťovnu aby zaslali propisovací.

buss
hodnocení

1x

Nic nebrání to nakreslit na běžný papír, i když budete mít čtverečkovaný formluář, budete to na místě měřit?
Jinak je dobré mít foťák, mobil a pokud budete mobilní tak fotit, kolmo, např,. se postavit na krajnici, aby bylo vidět postavení vozidel vzhledem něčemu, středová čára, zpředu, ze zadu, z boků. Přehledné foto... třeba i něco položit na cestu ať se porovná měřítko, jak šly brzdná dráha ... Poškození vozidel i z blízka ať je vidět šrámy, jak působily síly. Klidně vozit metr, křídu, změřit prřední, zadní část od krajnice. Vzdálenost od něčeho - patník, značka, strom, zjistit si km. Zapsat počasí, jak bylo slunko ...

Z Vaší odpovědi mne napadlo, že vlastně při nehodě děláme práci za Policii ČR, kterou si platíme ze svých daní! A navíc, jak správně vystoupil v TV pořadu Máte slovo! jeden bývalý učitel z autoškoly, který poukázal na to, že na jedné straně chtějí dávat pokuty podle výše příjmů a na druhé straně uniká postihu za přestupky celá masa řidičů, kteří zavinili dopravní nehody s menší škodou než je 100 000 Kč, přesně podle zásady, že o peníze jde až v první řadě! Při tom v těchto případech je daleko důležitější postihnout tyto neukázněné řidiče, kteří se tak nenapraví a jsou schopni příště způsobit další nehodu třeba i se smrtelnými následky!

patamat
hodnocení

0x

například zde

abcpojisteni.cz/...

pt®
hodnocení

patmat, ano, ano, už jej mám vytisknutý. - stařenka

ar*

Jen ještě pro doplnění, loni když zavedli tyto formuláře tak mi jeden saniták poškodil přední okno a když vyndal formulář tak jsme nejprve zjišťovali kde je vozidlo A a kdo B. V té době jsem byl ještě pojištěn u Triglav a když jsem vyndal záznam o nehodě já , tak tam to bylo alespoň jasné . triglav.cz/...

Are, já jsem scháněl formulář, abych ho mohl vyplnit v počítači:

Ale zatím nenašel.

doplněno 07.12.10 18:12:

páč mám více vozidel více dětí s auty, každému bych to předvyplnil a hotovo.

ar*

Hm , tak ten jsem na netu taky ještě neviděl

kato*

Stačí odkaz ve formátu PDF prohnat programem-Free PDF to World Doc Converter -A protože je to česky trohu kostrbaté opravit některá písmenka

doplněno 07.12.10 21:07:

Beru svou odpověď zpět jako nevhodnou.*hi*Zkusil jsem to a nedopadlo to moc dobře.Zůstal jen holý text bez obrázků,barev a tabulek,navíc se zmenšil a malé už nešlo přečíst. Zůstalo dobré jen to,že šel doplňovat ve Worldu a to je málo platné.

kato, jelikož to píšete pro mě v cizím jazyce, nevím koho kde prohnat, nechcete to pro mš ZDARMA udělat.

marabu*

2milanlancukrar: Co chcete predvyplnovat..?

doplněno 08.12.10 11:16:

jo uz rozumim, chcete mit v aute formular s vyplnenim pojistnika jednoho vozidla - sveho.. ok.

Nicmene to uz pak nebude propisovaci, pokud to chcete predvyplnit v PC...

kato*

Už nemusíte shánět,tady si jej stáhněte uloz.to/...*jasne*

doplněno 08.01.11 09:18:

Omlouvám se za pozdní reakci,ale teď jsem prostě kápl na ok.program,který to zvládl i s obrázky atd. ...

cyril*

No, sláva, konečně nějaké řešení, po měsíci a pěti nehodách! *smich*

doplněno 07.01.11 22:32:

Je-li tomu tak jak píše "ar", pak moje veliká omluva a poděkování za upozornění arovi. Bylo mi to trochu divné, když už tu reakce od kata byla. Prostě jsem jen podlehl momentu částečného zatmění. *zed*

ar*

Cyrilku cyrilku, tentokrát ses asi unáhlil ten odkaz od Kato nebyl pro Pt ,ale pro Milana , aby si mohl formulář předvyplnit. :D

pt®
hodnocení

Mládenci, děkuji za ochotu, formulář mám vytištěný, již jej vozím v autě, nehoda nebyla žádná. - stařenka

cyril*

Tak hlavně ať to bez těch nehod vydrží! *palec*

pt®
hodnocení

Are, dobrá poznámka, děkuji za postřeh. *palec* - stařenka

ar*

Já bych to taky ani nezaregistroval, pokud bych se nedostal do té situace, že bylo potřeba vyplnit. Ono by to bylo i logické , že poškozený by měl být uveden jako vozidlo B , ale spoléhat se na logiku úředníků kteří ten formulář sesmolili opravdu nejde.

miljan*

Proč nevolat policajty k nehodě: tn.nova.cz/... *zed*

buss

No dyť to ani nebyli pojicajti... neustrojeni

obdivuji toho řidiče, jak je klidný, ten z toho musel mít vánoce, jen měl argumentovat ještě tvrději ať je vidět neznalost práva, ale je to běžné, pracují na základě rutiny, jako kterýkoliv úřad a zvl. obvoďáci. Kdyby se ho ptal na konkrétní § co porušil tak odpověď také nedostane. Jaké má být pak právní vědomí občanů? Jaké důkazy předloží správnímu orgánu? Ten pak napíše, co říkal, že se orgánu věří. Kdyby tak pracovali, dokazovali u soudu ...
Toto by se měli naučit řidiči, ano jsem ochoten uhradit vámi uloženou pokutu na místě, ale ...

Mimo, byl jsem včera u hasičů, ohledně co a jak má/nemá být v činžáku,hořlaviny , únikové cesty a pod a nebyli mi schopni preventisté odpověděť, a to chtějí přidat? Tyto bych nikdy nezměstnal, neznají ani to, za jsou placeni, námi.

are, je jedno kdo je kde uveden, zdali A či B.

stačí napsat viník - poškozený

ar*

No když už to dávali dohromady a to nabylo za jeden den, Tak už to tam má být automaticky, nojo ,ale to by jsme asi chtěli moc.

I "Slovince" z Triglavu to napadlo.

patamat

On ten formulář Triglav má jednu chybu - nelze jej použít, pokud není jednoznačné, kdo nehodu zavinil, nebo je-li jeden z účastníků cizinec. Já bych rozhodně takový formulář, který by na mně někdo vytáhl v maďarštině nebo italštině nepodepsal. A,B, to jo, to bych pochopil i maďarsky. Proto se používá schválený standardní mezinárodní formulář. Jakákoliv lidová tvořivost je v tomto případě spíše na škodu. Pokud se dohodnete, není problém napsat do poznámek, kdo to zavinil a jak to bylo.

ar*

Jen takovou poznámečku, pokud se nedohodnete kdo je viník nehody ,tak radeji zavolat poldy. Ktomu maďarovi a italovi, v každé poj. dostanete formulář psaný česky a pokud vám nevdí zbývajících 14 kolonek psaných v češtině a vyloženě vadí jen u kolonky 6 česky poškozený , tak vážně nevím. Pokud ten formulář bude od jiné pj. tak jako cizinec neznlej češtny pochopíte stejně jen to A a B, že jde o vozidlo stejně nepřeložíte. Pokud vám se stane nehoda v tom maďarsku tak na vás maďar vyrukuje taky s formulářem v maďarštině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]