Nejste přihlášen/a.
Prosím, kde vytisknout na netu on line formulář, který se má vozit v autě pro případ autonehody? Časová tíseň, děkuji. - stařenka
Pt , to nemusí být formulář přímo od ČP , ty formuláře jsou téměř totožné. Takže klidně vytisknout i od jiné poj. Jinak jak psal Milan, ale to je na déle, u vás to spěchá.
doplněno 05.12.10 21:14:Mládenci, děkuji za pomoc. Já si jen připravovala věci na ráno do práce a tak jsem chtěla mít s sebou i ten formulář v autě, protože ten z pojišťovny ne a ne najít. - stařenka
Nic nebrání to nakreslit na běžný papír, i když budete mít čtverečkovaný formluář, budete to na místě měřit?
Jinak je dobré mít foťák, mobil a pokud budete mobilní tak fotit, kolmo, např,. se postavit na krajnici, aby bylo vidět postavení vozidel vzhledem něčemu, středová čára, zpředu, ze zadu, z boků. Přehledné foto... třeba i něco položit na cestu ať se porovná měřítko, jak šly brzdná dráha ... Poškození vozidel i z blízka ať je vidět šrámy, jak působily síly. Klidně vozit metr, křídu, změřit prřední, zadní část od krajnice. Vzdálenost od něčeho - patník, značka, strom, zjistit si km. Zapsat počasí, jak bylo slunko ...
Z Vaší odpovědi mne napadlo, že vlastně při nehodě děláme práci za Policii ČR, kterou si platíme ze svých daní! A navíc, jak správně vystoupil v TV pořadu Máte slovo! jeden bývalý učitel z autoškoly, který poukázal na to, že na jedné straně chtějí dávat pokuty podle výše příjmů a na druhé straně uniká postihu za přestupky celá masa řidičů, kteří zavinili dopravní nehody s menší škodou než je 100 000 Kč, přesně podle zásady, že o peníze jde až v první řadě! Při tom v těchto případech je daleko důležitější postihnout tyto neukázněné řidiče, kteří se tak nenapraví a jsou schopni příště způsobit další nehodu třeba i se smrtelnými následky!
Jen ještě pro doplnění, loni když zavedli tyto formuláře tak mi jeden saniták poškodil přední okno a když vyndal formulář tak jsme nejprve zjišťovali kde je vozidlo A a kdo B. V té době jsem byl ještě pojištěn u Triglav a když jsem vyndal záznam o nehodě já , tak tam to bylo alespoň jasné . triglav.cz/...
Are, já jsem scháněl formulář, abych ho mohl vyplnit v počítači:
Ale zatím nenašel.
doplněno 07.12.10 18:12:páč mám více vozidel více dětí s auty, každému bych to předvyplnil a hotovo.
Stačí odkaz ve formátu PDF prohnat programem-Free PDF to World Doc Converter -A protože je to česky trohu kostrbaté opravit některá písmenka
doplněno 07.12.10 21:07: Beru svou odpověď zpět jako nevhodnou.Zkusil jsem to a nedopadlo to moc dobře.Zůstal jen holý text bez obrázků,barev a tabulek,navíc se zmenšil a malé už nešlo přečíst. Zůstalo dobré jen to,že šel doplňovat ve Worldu a to je málo platné.
kato, jelikož to píšete pro mě v cizím jazyce, nevím koho kde prohnat, nechcete to pro mš ZDARMA udělat.
2milanlancukrar: Co chcete predvyplnovat..?
doplněno 08.12.10 11:16:jo uz rozumim, chcete mit v aute formular s vyplnenim pojistnika jednoho vozidla - sveho.. ok.
Nicmene to uz pak nebude propisovaci, pokud to chcete predvyplnit v PC...
Už nemusíte shánět,tady si jej stáhněte uloz.to/...
Omlouvám se za pozdní reakci,ale teď jsem prostě kápl na ok.program,který to zvládl i s obrázky atd. ...
No, sláva, konečně nějaké řešení, po měsíci a pěti nehodách!
Je-li tomu tak jak píše "ar", pak moje veliká omluva a poděkování za upozornění arovi. Bylo mi to trochu divné, když už tu reakce od kata byla. Prostě jsem jen podlehl momentu částečného zatmění.
Cyrilku cyrilku, tentokrát ses asi unáhlil ten odkaz od Kato nebyl pro Pt ,ale pro Milana , aby si mohl formulář předvyplnit. :D
Mládenci, děkuji za ochotu, formulář mám vytištěný, již jej vozím v autě, nehoda nebyla žádná. - stařenka
Já bych to taky ani nezaregistroval, pokud bych se nedostal do té situace, že bylo potřeba vyplnit. Ono by to bylo i logické , že poškozený by měl být uveden jako vozidlo B , ale spoléhat se na logiku úředníků kteří ten formulář sesmolili opravdu nejde.
No dyť to ani nebyli pojicajti... neustrojeni
obdivuji toho řidiče, jak je klidný, ten z toho musel mít vánoce, jen měl argumentovat ještě tvrději ať je vidět neznalost práva, ale je to běžné, pracují na základě rutiny, jako kterýkoliv úřad a zvl. obvoďáci. Kdyby se ho ptal na konkrétní § co porušil tak odpověď také nedostane. Jaké má být pak právní vědomí občanů? Jaké důkazy předloží správnímu orgánu? Ten pak napíše, co říkal, že se orgánu věří. Kdyby tak pracovali, dokazovali u soudu ...
Toto by se měli naučit řidiči, ano jsem ochoten uhradit vámi uloženou pokutu na místě, ale ...
Mimo, byl jsem včera u hasičů, ohledně co a jak má/nemá být v činžáku,hořlaviny , únikové cesty a pod a nebyli mi schopni preventisté odpověděť, a to chtějí přidat? Tyto bych nikdy nezměstnal, neznají ani to, za jsou placeni, námi.
No když už to dávali dohromady a to nabylo za jeden den, Tak už to tam má být automaticky, nojo ,ale to by jsme asi chtěli moc.
I "Slovince" z Triglavu to napadlo.
On ten formulář Triglav má jednu chybu - nelze jej použít, pokud není jednoznačné, kdo nehodu zavinil, nebo je-li jeden z účastníků cizinec. Já bych rozhodně takový formulář, který by na mně někdo vytáhl v maďarštině nebo italštině nepodepsal. A,B, to jo, to bych pochopil i maďarsky. Proto se používá schválený standardní mezinárodní formulář. Jakákoliv lidová tvořivost je v tomto případě spíše na škodu. Pokud se dohodnete, není problém napsat do poznámek, kdo to zavinil a jak to bylo.
Jen takovou poznámečku, pokud se nedohodnete kdo je viník nehody ,tak radeji zavolat poldy. Ktomu maďarovi a italovi, v každé poj. dostanete formulář psaný česky a pokud vám nevdí zbývajících 14 kolonek psaných v češtině a vyloženě vadí jen u kolonky 6 česky poškozený , tak vážně nevím. Pokud ten formulář bude od jiné pj. tak jako cizinec neznlej češtny pochopíte stejně jen to A a B, že jde o vozidlo stejně nepřeložíte. Pokud vám se stane nehoda v tom maďarsku tak na vás maďar vyrukuje taky s formulářem v maďarštině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.