Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbláznilo se mi auto?

Od: macgorka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám Octavii II,1.9 TDI 77KW..r.v. 2004.. Před zimou jsem vyměnila baterii za úplně novou a silnější+olejový filtr.

Myslela jsem že je auto dobře připravené na zimu,ale ráno jsem přišla k autu,(bylo mínus 14stupňů pod nulou) chci nastartovat a nic... chci to zkusit znova,ale rozpípal se mi červeně volant(servo)... Po dalších pokusech jsem konečně nastartovala,ale musela jsem zamířit rovnou do servisu,servo pořád svítilo,tak jsem musela jet s těžkým volantem... Tam mi chybu na diagnostice vymazali,vše O.K.,ale druhý den se vše opakovalo... Nevíte čím by to mohlo být? Auto má najeto 103tisíc.

A druhá věc... Auto mi za tepla startuje až 6vteřin,přitom v létě za sudena chytlo hned... Prosím poraďte,Díky Macgorka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pelcl*
hodnocení

1x

přesně tak to dělam. Zjistit diagnostikou zavadu a jit potom pokud se to jen smaže a zavada tam je tak to nestčí jen smazat

volvomen*

Doporučuji kontakty postříkat WD40 velice funkční ...

pepanek*

To je dobrá rada... Už vidím jak si paní shání bloková aschémata od posilovače řízení aby našla veškeré kontakty, které k posilovači jsou a demontuje plasty atp...

hodnocení

0x

To je vaše první zima s autem? Já ho teda připravuju mnohem více,není to jen o baterce.

Myslím,že v tom servisu vám neměli jen vymazat chybu na diagnostice,ale nechat nějakého servisáka,aby to auto zkontroloval.

jarda3*

Obavam se, ze dnes uz se vic od bezneho servisu neda cekat. Dalsi level je vymena serva za nove/repasovane...

pepanek*

Tak to jste asi nikdy neslyšel o nahodilé závadě. Může se stát, že si ŘJ uloží nějakým těžko vysvětlitelným způsobem chybu. Většinou chce zákazník jezdit a né čekat na vyjádření servisu. Samozřejmě, že správně by neměli poslat pryč auto s těžkou závadou. Pokud se závada objeví znovu, dá se s touto závadou normálně dojet do servisu a autotronik se může pustit do práce...

buss
hodnocení

0x

Ach joo, nebylo nad Trabanta a podobné vozidla bez elektroniky. To se to opravovalo. No ono ani servisáci nemusí vědět, furt mi svítí neaktivní bag (nikdy nehavarováno, prostě kontrolka začala svítit) a neví co s tím.

pepanek*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]