Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě staršího auta-ověření

Od: jita* odpovědí: 7 změna:

můžete prosím poradit?Už jsem tu psala že chceme koupit starší auto už mám vyhlídnuté a zítra by se měla uskutečnit koupě.Jde o auto kia rok vytoby 2001.Ale cena mi připadá hodně levná při srovnání s jinými auty této značky.Prodá levně ale pospíchá.Navíc jsem zjistila že prodává další auto a taky dost levně.Můžete mi prosím poradit jak před koupi auta ověřit nebo zjistit že není kradené?Moc to auto chci ale mám strach aby to nebyl nějaký podvod a my pak byly bez auta a bez peněz.Moc děkuji za rady Jitka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x

Zkus to tady: cardetect.cz/...

Hlavně si sebou vem nějakýho kamaráda odborníka, ať to prohlédne.

nu*
hodnocení

0x

Pospíchá, takže nelze také vyloučit,že se jedná o dlužníka, který ve skutečnosti auto už nevlastní, a který byl poučen novým vlastníkem,respektiove jeho zástupcem - například soudním úředníkem nebo exekutorem o tom, že s autem dál nesmí disponovat, tyto skutečnosti nový vlastník neuvedl do registru vozidel a nejsou zapsány ani v TP, takže na oprvní pohled nic nezjistíte, pak by kupní - prodejní smlouva byla od samého počátku neplatná a o auto i o peníze by jste následně přišla...auto mohl v minulosti zastavit atd...

Cardetect v tomto směru nezjistí nic.

jita*
hodnocení

a co mám dělat?jak to všechno ověřím?

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

autanet.cz/...

také doporučuji stránky a brožurky sdružení SOVA:

sdruzeni-sova.cz/...

stirecek*
hodnocení

0x

Levné auto mohlo být taky havarované, většinou to tak bývá, ale nikdo to nepřizná. A když pospíchá je to podezřelé. Aut je dostatek, vy spěchat nemusíte, ať sem pak nemusíte psát o další rady typu co s havarovaným, kradeným vozem apod.

erikch*
hodnocení

0x

tak jak píší předchůdci-působí-li na vás koupě auta(cena,stav,cokoli) něčím "divně"-jděte od toho...Jsou to vaše peníze,vy jste si je taky nenatiskla, a pak zpětně je z někoho tahat je u nás legálně takřka nemožné...

nu*
hodnocení

0x

staré RIO nebo SHUMU nelze cenově srovnávat s jinými značkami, tato auta byla levnější už jako nová, ročník 2001 se nechá v STN požídit za 1300 eur, to je ěnco kolem 32-33 tis.Kč...Tak si kupte auto tam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]