Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření fridexu - co to má ukázat?

Od: stenly36 odpovědí: 6 změna:

dobrý den potřebuju poradit s měřákem na hustotu fridexu.

Když naberu vzorek z nádržky chladiče má být ukazatel ve spodní části čísel a v bílé barvě nebo ve žluté,abych neměl strach ze zamrznutí.

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Stanly36 Záleží co máte za měřák, některé měřáky jsou ještě na staré složení nemrznoucích kapalin, které se dnes už téměř nepoužívá. To bývala ta spodní bílá a vrchní bývá na kapaliny na bázi glykolu , na měřáku bývá žlutá nebo zelená. U těch stupnic to je napsáno , hlavně měřte kapalinu teplou asi tak 20 stupňů jinak to lže a to co by jste naměřil je kničemu.

doplněno 04.12.10 12:02:

tady

doplněno 04.12.10 12:04:

Pokud to máte nějaký novější tak ta druhá stupnice je na měření kapaliny do ostříkovačů.

Měření fridexu - co to má ukázat?
stenly36
hodnocení

Ok a děkuji

Takže jestli to dobře chápu i já. Mám stejný měřák jak je tady na obrázku ,tak na měření chladící kapaliny se mám dívat na zelenou stupnici.Koupila jsem si měřáček na podzim, ale stejně mi to museli změřit v servisu.Tak příště už budu snad chytřejší:)

ar*

Ano, na chladící kapalinu je ta zelená stupnice.

hodnocení

0x

laická kontrola, dále malá množství do kelímku a vložíte na dva dny do mražáku! Při -20°C musí zůstat tekuté bez rosolu.

tomasko*
hodnocení

0x

Tomuto měřáku bych vůbec nevěřil, protože pokud s ním lehce klepnete, tak se papírek se stupnicí v trubičce pohybuje kam chce. Bacha na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]