Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak použít startovací kabely?

Od: jasan® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,poradil by mi někdo,jak správně použít startovací kabely.Zda musí být nastartované auto a jakým způsobem se který kabel připojí?Snad to nebudu potřebovat,ale pro jistotu abych to věděl a něco nezničil.Předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

auto.idnes.cz/...

doplněno 03.12.10 09:43:

neodpustim si doplnit, ze misto prihlasovani na www.poradte.cz a psani prispevku nekdy staci zdat klicove slovo do vyhledavace...

jirkamatapat*
hodnocení

2x

Běžná barva kabelů je červená a černá.Nejprve propojíte PLUSOVÉ svorky červeným kabelem.ČERNÝ kabel připojíte NEJDŘÍV na mínusový pól startovacího auta a druhý konec na KOSTRU auta startovaného.Není na škodu běží-li startovacímu autu motor.Na kostru startovaného auta se připojuje mínus pól proto,aby se předešlo jednak poškození baterie a pro ulehčení samotného startu,protože v daný moment baterií neprotéká proud.

Jiři, prosím, "mínusový pól startovacího auta a druhý konec na KOSTRU auta startovaného." proč ne opačně? Děkuji
jirkamatapat*

Vyzkoušejte a potom mi napište jak jste dopadl.Můj e-mail je: jirkamatapat@seznam.cz

vyzkoušeno mnohokrát, dokonce i přepolování, ale to byl ohnostroj...

je jedno v jakém pořadí se zapojí kabely. Jen nepřepolovat!

buss

Otázka maličká, nejsou ještě auta, kde je to opačně? + na kostře?

cyril*

Určitě jsou, ale nevím jaký by to mohlo mít vliv na startovací kabely?

bussy, určitě jsou, proč se ptáte?

(jen historická vozidla, víte proč se přešlo na kontakt - polu na kostru?)

Já ro nevím a chtěl bych vědět...

hodnocení

0x

správně:?

mnoho způsobů, pokud nepřehodíte polaritu, tak neuděláte nic špatně a je jedno, zdali zapojíte + nebo - kabel dříve. Ani auto nemusí být nastartované. Pokud máte silné kabely, nastartujete ihned, pokud slabé, musíte nechat běžet auto a dobíjet nějakou chvilku.

Silný kabel je OK.

magdon*
hodnocení

0x

Lidi, co to tady plácáte, vždyť je to tak prosté! Stačí propojit + póly a potom - póly obou baterií (v tomto pořadí nehrozí tak velké nebezpečí náhodného zkratu při manipulaci, jinak to nemá význam). A je úplně jedno, jestli má jedno z aut na kostře + (pokud se ovšem třeba auta vzájemně nedotýkají). Je lepší, když je startovací auto nastartované a mírně pod plynem, odlehčí to jeho baterii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]