Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smůla na kapotě auta

Od: honza266 odpovědí: 22 změna:

Dobrý večer, potřeboval bych poradit jak odstranit smůlu ze stromu na kapotě..Měl jsem zaparkované auto kousek od stromu a kapičky smůli se mi dostali na kapotu a chtěl bych to něják šetrně odstranit..

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Líh nebo benzín naprosto stačí, lak nenaruší...

;)

nipaba

Technický benzín funguje *palec* - lak je v pohodě

(olej nezabral vůbec)

mlml
hodnocení

1x

cobrak*
hodnocení

0x

Zkusil bych nějaký kvalitní autošampon. Já když jsem sundaval z masky olej z řepky, tak to trochu pomohlo, ale potom spíš pomohl čas...Myslím, že teď toho moc nezmůžete, ale až smůla zaschne, půjde to líp. Ale jen můj názor.

ert*
28.11.12 21:29
hodnocení

0x

benzín

gumidek*
hodnocení

0x

Rozehřát místo fénem nebo kapotu motorem a s teplé kapoty teplou tekutou smůlu setřít hadrem s trochou benzínu nebo lihu.

hodnocení

0x

dobře to de terpentýnem i odlakovačem na nechty

Jo to jo ;) Odlakovač na bázi acetonu. To bude super. Nechcete rovnou poradit odstraňovač starých nátěrů? Tím by to taky šlo i s lakem.
Líh úplně stačí ten laku neuškodí.
asd*

Prosím admina aby dal na Dabla pozor - buď je jen hloupej nebo úmyslně poradil odlakovač aby si někdo zničil lak...

dnešní odlakovače se již nedělají na bázi acetonu alevne.com/...

navíc pokud je lak kvalitní a aceton na lak nelejem po kýblech ale jen to lehce vemem hadrem tak to sním nic neudělá -vlastní skušenost

asi by si to někteří měli vyskoušet než začnou kritizovat ;)

ladaadal*
hodnocení

0x

Dabel - taky by to mohlo jít, až začne mrznout a smůla ztvrdne bruskou nebo aspoň papírákem. Jak můžeš radit odlakovač, který ti naleptá lak?

Líh, benzín, lihobenzín. Pomůže to nahřátí. V žádném případě nic agresivního jako aceton, odlakovač či jiné chemikálie, okamžitě to je vidět a už to nic nesrovná.

hodnocení

0x

Ten odlakovač bych asi nepoužil, ale pokud máte původní vypalovaný lak, ublížit by neměl.

tr

Když už chemii, tak jedině benzín, ideálně technický, žednej odlakovač ani líh, odlakovač poruší lak, líh dělá fleky a ty nejdou pak odstranit.

hodnocení

0x

technický benzín je v pohodě...

petra*
hodnocení

0x
Použili jsme technický benzín na odstranění smůly z čelního skla a zůstaly po něm šmouhy... Dá se jich nějak zbavit?

To máte smůlu, že vám smola udělala šmouhy. Zkuste aceton.

hodnocení

0x

Aceton jen na starý vypáýlený lak (parkováním několik let na slunci). Aceton lak veme stejně jako nitroředidlo. Začně žrát nejprve opravné tušky a laky či jednosložkové spreje. Pak se pustí při delší expozici i do laku auta.

Základem je nahřát a použíjte spíš benzín, který tankujete.

Odstraňoval jsem lepidlo acetonem a žádný problém nebyl. Krátkodobé působení acetonu, na vypalovaný lak nemá žádný vliv.

feraxi, zkus aceton na čerstvý lak (vytvrdnutý).

Nemám potřebu něco zkoušet, popsal jsem svou zkušenost.

hodnocení

0x
Technický benzín je ten kouzelník ...

jabraka*
hodnocení

0x

Vozím s sebou lahvičku lihu,denaturovaného benzinem,Nikdy nezklamal.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]