Nejste přihlášen/a.
Dobry den
mam octavii r.v. 99 je to 1:9 SDi. Potreboval ybch poradit jake by na ni meli byt pneu a jestli nevadi kdyz ji mam obutou na 175/80 R14.
A jestli by bylo mozne kombinovat ty me stavajici pneu (175/80 R14) s 175/65 R14. Pokud ano ktere je mit lepsi na predni a ktere na zadni naprave...
predem diky za odpovedi...
175/80 R14. tam nedávejte to jsou hrozné balóny, jízdní vlastnoti se tím výrazně zhorší, Na autě mužete použít jen pneu stejného rozměru s vyjímkou rezervy.
co se tak přiblbe vyptáváš, když na předpisy kašleš? Namontuj tam co jsi dostal, nebo co v budoucnu dostaneš, a později montuj také jen to, co monentálně seženeš...
pokud kašleš na předpisy, tak si tam dej co chceš a zbytečně se neptej. až tě někdo trefí (nebo ty jeho ), policie to zdokumentuje a pojišťovák se toho chytí, zjistíš, že jsi neušetřil. všechny čtyři pneu MAJÍ (podle předpisů) mít stejný rozměr. toho si při běžné kontrole všimne i poloslepej cajt.
ty nechceš poradit. ty chceš odsouhlasit pitomost, kterou chceš udělat.
jak starý jsou ty gumy co tam chceš dát?
doplněno 29.11.10 21:06:zimu nějak přežiješ. jen doufám, že tě nepotkám na silnici. . .
na jaře dej vědět.
předepsáno výrobcem máš na obě nápravy ráfky 6Jx14 ET38 s pneu 175/80/R14 88 T, alternativně 195/65 R15 91T na ráfcích 6J x 15 ET38, 205/60 R15 91H na ráfcích 6.5J x 15 ET43, 205/55 R16 91H na ráfcích 6.5J x 16 ET42.
Nejak tu zimu preziju s touto kombinaci a na leto uz to obuju do poradnych papuci.. diky vsem za odpovedi
Mám octavii 1.6 rok výroby 97. Měl jsem gumy 175/80 R14 sloužili dobře, ale musel jsem už koupiz nové, tak jsem si koupil jak píše zde kolega 175/65 R14 a jake bylo me zjisteny kdyz v pneu dali auto na zem a nemohli od tam dostat hevery. OCTAVIE NA 175/65 NEMŮŽE JEZDIT. Všude sem dřel, urval sem si kryt motoru nemohl jsem nikde zaparkovat protože bych si všude urazil naraznik. Proste to auto totalne lezelo na brichu a ja s nim nemohl jezdit treba kdyz byly snehove koleje protoze vsude drelo o motor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.