Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneu octavia - 2 rozměry současně?

Od: autolaik odpovědí: 9 změna:

Dobry den

mam octavii r.v. 99 je to 1:9 SDi. Potreboval ybch poradit jake by na ni meli byt pneu a jestli nevadi kdyz ji mam obutou na 175/80 R14.

A jestli by bylo mozne kombinovat ty me stavajici pneu (175/80 R14) s 175/65 R14. Pokud ano ktere je mit lepsi na predni a ktere na zadni naprave...

predem diky za odpovedi...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

odpověď je jednoduchá:

obout jen to, co je v TP. cokoliv jiného může v budoucnosti přinést problémy. stejný rozměr na všech čtyřech kolech.

lepší vzorek na předek...

ar*
hodnocení

0x

175/80 R14. tam nedávejte to jsou hrozné balóny, jízdní vlastnoti se tím výrazně zhorší, Na autě mužete použít jen pneu stejného rozměru s vyjímkou rezervy.

autolaik
hodnocení

jde o to ze je mam doma a jsou nove dostal jsem je kdyz jsem tehda to auto kupoval a mam jeste jedny zimaky 175/65 R14. Takze pokud jde o nejake predpisy tak na to kaslu ale myslim ze kdyz tam dam na jednu/treba do predu) napravu ty 175/65 R14 a do zadu 175/80 R14 tak by to melo porad byt lepsi nez ty letni pneu co tam mam ted...
co myslite?
nu*

co se tak přiblbe vyptáváš, když na předpisy kašleš? Namontuj tam co jsi dostal, nebo co v budoucnu dostaneš, a později montuj také jen to, co monentálně seženeš...

pokud kašleš na předpisy, tak si tam dej co chceš a zbytečně se neptej. až tě někdo trefí (nebo ty jeho ), policie to zdokumentuje a pojišťovák se toho chytí, zjistíš, že jsi neušetřil. všechny čtyři pneu MAJÍ (podle předpisů) mít stejný rozměr. toho si při běžné kontrole všimne i poloslepej cajt.

ty nechceš poradit. ty chceš odsouhlasit pitomost, kterou chceš udělat.

jak starý jsou ty gumy co tam chceš dát?

doplněno 29.11.10 21:06:

zimu nějak přežiješ. jen doufám, že tě nepotkám na silnici. . .

na jaře dej vědět.

nu*

předepsáno výrobcem máš na obě nápravy ráfky 6Jx14 ET38 s pneu 175/80/R14 88 T, alternativně 195/65 R15 91T na ráfcích 6J x 15 ET38, 205/60 R15 91H na ráfcích 6.5J x 15 ET43, 205/55 R16 91H na ráfcích 6.5J x 16 ET42.

ar*

Ne to nedělejte, gumy všechny stejný rozměrově. Pokud je už máte doma tak je samozřejmně dojezděte, na zimu to tolik nevadí ta váška profilu. Stejně se nedá nějak moc lítat ,ale letní dávejte 65.

autolaik
hodnocení

Nejak tu zimu preziju s touto kombinaci a na leto uz to obuju do poradnych papuci.. diky vsem za odpovedi

tesr

Mám octavii 1.6 rok výroby 97. Měl jsem gumy 175/80 R14 sloužili dobře, ale musel jsem už koupiz nové, tak jsem si koupil jak píše zde kolega 175/65 R14 a jake bylo me zjisteny kdyz v pneu dali auto na zem a nemohli od tam dostat hevery. OCTAVIE NA 175/65 NEMŮŽE JEZDIT. Všude sem dřel, urval sem si kryt motoru nemohl jsem nikde zaparkovat protože bych si všude urazil naraznik. Proste to auto totalne lezelo na brichu a ja s nim nemohl jezdit treba kdyz byly snehove koleje protoze vsude drelo o motor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]