Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Céčkové gumy nebo klasické

Od: roboot* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, máme Nissan Serenu, potřebuji poradit s gumami. Správně máme mít gumy R14 C (céčkové) , je možné dát na toto auto klasické 14? (necéčkové)? Auto nebude nijak nakládáno, děkuji za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Copak oto, oni se tam v pohodě namontují,ale vozidlo nesplňuje normu pneu jaké jsou předepsané. Je to jako když místo 14 namontujete 17, může to u policajtů projít a nemusí podle toho jak budou důslední a znalí. Na STK bude problém.

roboot*
hodnocení

Spíš mi jde o to, zda to auto unese...Ono váží jak Octavia. Policajti do velkého TP naštesí nemůžou nahlížet :) A technická je ještě rok a půl takže taky v poho

ar*

Auto to unese o tom žádná, jen polda když bude chtít vědět tak to pro něj není problém. Záleží jen vyloženě na vás, určité riziko postihu tu je.

doplněno 28.11.10 21:01:

I v případě nehody se poj. zaměřují na správnost použitých pneu.

erikch*

...oni sice ti na silnici nikam nahlížet nemůžou(kromě lékárničky;)),ale jejich "brácha"na dispečinku,s přístupem do databází, už jo...,ale asi bych to taky osobně nehrotil-jde hlavně o pneu jako takovou(vzorek,jeho hloubka ap.)

No, nejde ani tak o to unesení, jako spíše o tuhost bočnic gumy. Jednou mi nechal náš spořivý kapitalista namontovat na Tranzita gumy z Omegy - rozměrově stejný, ale, pochopitelně, to nebyly Cargo. S tím se vážně nedalo jet, v každé zatáčce jsem měl pocit, že ty gumy vyzuju za jízdy, vydržel jsem s nimi 3 dny a šly dolů.

nu*
hodnocení

0x

hej robote, nechápu na čem chceš ušetřit, serena ja klasická dodávka, v prvedení s motorem 2,3 D je maximální hmotnost 2.2225kg, u oktávky s výkonem 110 kW je to 1875 kg, jak sám vidíš, serena je skoro o půl tuny těžší...Tak neplácej nesmysly že auto váží tolik co oktávka, jak už tady bylo uvedeno, s druhem pneu se mění jízdní vlastnosti, na lehká užitková a terénné auta doporučuje výrobce gumy s céčkem, tak je tam obuj...nejezdíš snad tak velkým aute, sám a když tam něco naložíš, céčkové gumy se budou chovat tak jak mají...mají vyšší nosnost...nebo si kup Yarise, ten je ještě lehčí a na toho seženeš celoplošné protektory za 4 stovky...

nu*

opravuji 2.225kg

roboot*
hodnocení

Serena není klasická dodávka ale to je šumák :) Máme auta 2 proto se mi nechce za gumy na toto auto dávat 8 litrů :) Dík žes mě poučil o našem autě :)

ar*

Tak tam dej tyhle pneuvranik.cz/...

roboot*
hodnocení

Super díky :)

ar*

Robote můžu tyto gumy a vzorek jen pochválit. Předešlé zimáky, které jsem měl, byly právě tyto , akorát né C ,ale normální byly super a vždy bezproblému jak do kopce tak z kopce. Před loňskou zimou jsem si koupil nové Michelin Alpine a ty stojej za ho... Dokonce uvažuji , že je letos v létě dohuntuju a na příští rok koupím zase vraníka, jen kdybych nelitoval těch peněz co ty Micheliny stály*zed*

nu*

Serena dodávka, osobní i šumák vychází dle obchodního označení ze stejné karoserie, může být i osobní s vyšším počtem míst k sezení než Yaris, ale není zač, za domácí úkol se podívej ještě na oktávky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]